X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 01.02.2021
Versió per imprimir
Comunicació
Protegir el comerç, una prioritat
Article de Junts per Llavaneres. Gener de 2021
  • En començar l´any, ningú podia preveure com seria el 2020 ni aquest inici de 2021. Estem vivint uns moments molt difícils en l´aspecte sanitari, en l´econòmic i l´humà. Una situació que demana altura de mires, empatia i humanitat dels càrrecs públics.

    Les competències municipals en sanitat són limitades, però l´Ajuntament pot intervenir àmpliament per reduir els efectes de l´emergència social.

     Reconeixem que ho han intentat, però des de Junts per Llavaneres li diem al govern municipal que cal fer més i millor. Cal que assumeixin la gravetat del moment i que entenguin la necessitat de fer més, molt més del que s´ha fet fins ara. El patiment de gent, famílies i empreses exigeix que l´Ajuntament es posi al costat del ciutadà per ajudar de manera efectiva; que no deixi caure als més castigats per la crisi.

    Creiem que han perdut oportunitats per ajudar un gran damnificat: el comerç. Petits i mitjans establiments que han vist destruït en mesos l´esforç d´anys per mantenir les persianes obertes.

    Junts per Llavaneres, des de l´abril passat i a cada ple mensual hem demanat al govern la concessió d´ajuts directes i hem vist com el govern d´ERC a Llavaneres s´hi ha negat sempre. Han optat per subvencions insuficients i tan escasses que resultaven ridícules. Mentre a Llavaneres s´hi neguen, altres han començat a fer-ho, perquè és el que realment pot ser útil.

    Ajudar el comerç i la restauració del poble és ajudar aquells que viuen i hi treballen. Ajudar realment a que no baixin més persianes és ajudar el poble. Però cal ajudar seriosament, en ferm.

    Des de Junts, demanem l´Ajuntament que rectifiqui i que doni ajuts directes al comerciant afectat pel tancament. Ara no serveixen tiretes; calen mesures efectives per aturar la sagnia econòmica que pateix el comerç i els seus treballadors. Esperem aquesta reacció perquè no ens podem permetre la desaparició del teixit comercial. Ens va el futur com a poble.

    Bon any, i sobretot cuideu-vos molt.

Diputació de Barcelona
^