X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 13.05.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Lluita biològica contra el pugó

Per prevenir la plaga del pugó que afecta l'arbrat de Llavaneres, la Regidoria de Medi Ambient hi portarà a terme una acció que consisteix en alliberar larves de marieta. Aquestes larves s’alimenten de pugó i, per tant, ajudaran a controlar les molèsties sense haver d’utilitzar productes químics que són perjudicials per a la salut de les persones. Aquesta plaga és típica de l'època primaveral i és força molesta perquè produeix una substància enganxifosa. Per informar-ne la població, la Regidoria ha fet instal·lar uns rètols informatius, en què es demana que no es toquin les capses instal·lades als arbres, ja que hi contenen les larves que ens ajudaran a controlar el pugó.

Les tasques han anat a càrrec del servei de jardineria municipal i han consistit en una operació d'alliberament de larves de marieta com a sistema de control de la plaga de pugó en alguns arbres que són molt donats a tenir-ne a començament de primavera (jacarandes de Pau Casals o arbres de Júpiter al Grup Betlem).

L'objectiu, proposat pels assessors en matèria de plagues, és intentar controlar la plaga abans que comenci, ja que les larves de marieta (igual com els adults) s'alimenten de pugó.

D'aquesta manera s'evita al màxim l'ús de productes químics que poden ser perjudicials per a la salut.

Informació: plaga del pugó  Informació: plaga del pugó

Diputació de Barcelona
^