X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 26.05.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Obert el termini de justificació dels ajuts a empreses
Dels 100.000 euros disponibles, se'n van atorgar 41 mil: us expliquem els detalls

La Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme està contactant aquests dies amb les empreses que van obtenir subvenció durant la pandèmia per recordar-los que hi ha obert el termini de justificació. Concretament, les societats que van rebre ajuts per al lloguer i els subministraments han de presentar abans del 30 de juny aquesta declaració responsable. En cas contrari, segons s'establia a les bases de la convocatòria, hauran de retornar els diners.

TRAMITACIÓ ELECTRÒNICA | Empleneu el model digital d'instància i adjunteu-hi el formulari emplenat.

Ajuts empreses

Durant el 2020, el consistori va publicar quatre convocatòries de suport a l'empresariat local. Del total 100.000 euros disponibles, se'n van atorgar 41.060,68 euros. Una part, 11.780 €, es finançaran amb el Fons extraordinari per als centres locals de serveis a les empreses de la Diputació de Barcelona.


1) Ajuts a les empreses que han fet ERTO

Línia de subvencions de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres per contribuir a la recuperació econòmica del sector empresarial local (comercial, de restauració, empresa i de serveis) per pal·liar els efectes de la pandèmia. Inicialment la data de presentació d'instàncies finalitzava el 30 de setembre però davant de la segona onada de covid-19 es va prorrogar fins al 30 de novembre. Es van rebre 46 sol·licituds: se'n van atorgar 27 i se'n van deneagr 19. De les 27 atorgades, 9 demanaven l'ajut trimestral i la resta, 18, mensual.

En total, es van atorgar 30.813,56 € dels 37.100,00 € de la partida.

Entre totes, només una sol·licitud, va obtenir els 3.500€ que establien les bases de l'ajut com a màxim que es podia atorgar a una sola empresa dins aquesta convocatòria.

En les denegades el motiu de denegació va ser l'incompliment dels requisits que establien les bases.

2) Ajuts empreses amb ERTO

El ple del 29 de setembre va aprovar les bases reguladores de la línia de subvencions de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres per contribuir a la recuperació econòmica del sector empresarial local per pal·liar els efectes de la pandèmia en empreses afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i la convocatòria que obria la presentació d'instàncies es va publicar el 10 de novembre.

S'hi van presentar quatre sol·licituds i n'hi van haver dues atorgades i dues denegades.

L'import màxim convocatòria va ser de 37.500,00 € i es van atorgar un total de 3.941,25 €.

3) Ajuts material higiènic i assessoria

El ple del 29 de setembre va aprovar les bases reguladores de la línia de subvencions de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres de suport al finançament de despeses extraordinàries per a la compra de material higiènic, sanitari i serveis extraordinaris relacionats amb la covid-19 i la convocatòria que obria la presentació d'instàncies es va publicar el 10 de novembre.

Es van presentar 11 sol·licituds: 9 atorgades i 2 denegades.

L'import màxim que es podia atorgar era de 300 € mensuals per sol·licitud i l'import màxim de la convocatòria de 10.500 €.

Es van atorgar un total de 6.305,87 € amb una mitjana per sol·licitant de 700,65 €.

4) Ajuts per a la restauració

Aprovació de les bases de la línia de subvencions de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres de suport al finançament de les despeses extraordinàries per a l'impuls o contractació del servei a domicili en el sector de la restauració relacionat amb la covid-19. Les bases es van aprovar en el ple del 27 d'octubre i s'hi van poder presentar instàncies fins al 31 de desembre de 2020.

Dotació pressupostària de la convocatòria: 14.900,00 €

No s'ha pogut atorgar cap ajut perquè només hi ha hagut una sol·licitud sense la documentació justificativa de la despesa (es va parlar amb la persona interessada i va demanar l'ajut per si activava el servei a domicili però no ho va fer).

Diputació de Barcelona
^