X
Emergčncia per sequera!
Notícies
15.06.2021
El Labandŕria serŕ objecte d'estudi d'un 'workshop' internacional
Es durŕ a terme del 17 al 22 de juny per part d'estudiants universitaris catalans i de Mčxic

La reconversió de l'antiga escola Labandŕria de Llavaneres en un centre cívic i cultural serŕ objecte d'estudi en el marc d'un workshop d'ŕmbit internacional. El projecte es durŕ a terme del 17 al 22 de juny i hi participaran una vintena d'estudiants universitaris de Catalunya i de Mčxic.

Antecedents

El Labandària és una antiga escola situada en el centre urbà de Llavaneres. En una consulta ciutadana, els veïns de Llavaneres van decidir que volien que aquesta finca es convertís en un equipament cultural, que hi donés cabuda a expressions culturals i cíviques. Posteriorment, la Diputació de Barcelona va elaborar un projecte tècnic que ha de servir de base per a l'obertura, en un futur no gaire llunyà, d'un concurs d'idees arquitectònic que proposi fórmules per transformar aquest futur espai cultural i ciutadà.

Projecte internacional

Tot aquest procés participatiu ha despertat l'interès d'un projecte internacional, a través de la regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum, Teresa Vidal, que també és doctora en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya  (UPC). Per al consistori és una gran oportunitat per descobrir les potencialitats d'aquest equipament a través de la visió de nous talents joves i emergents.

Aquest workshop internacional de tecnologies per a la resolució de projectes arquitectònics participatius socials se centrarà en el cas del Labandària de Llavaneres. L'estudi pretén generar propostes i visualitzar aquest nou edifici municipal per a la vila, a través d'un enfoc pràctic i de desenvolupament sostenible.

També busca enllaçar estudiants, professors i experts en arquitectura de la Politècnica de Catalunya (UPC), La Salle Barcelona i de la UAM Azcapotzalco de Mèxic, amb la coordinació d'Isidro Navarro, doctor en Arquitectura per la UPC. Amb diversos recursos i amb l'assessoria d'experts, durant tres dies, els estudiants treballaran de manera col·laborativa. L'objectiu és potenciar la cooperació entre universitats i promoure una reflexió crítica de la profesió i de la seva implicació en el context social.

En aquest document podeu consultar el detall del programa.

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^