X
La tardor de 2022, les bateries de contenidors desapareixeran. Llavaneres aposta per la recollida porta a porta de les escombraries!
Baner orienta't
Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
El Departament d'Educació presenta l'últim estudi sobre FP i inserció laboral
L'estudi es va presentar dimarts dia 21 de desembre de 2021
Els ensenyaments professionals continuen sent una de les millors vies d´inserció laboral, malgrat la pandčmia ocasionada per la Covid-19. Així ho demostren les dades analitzades en l'estudi d'Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2021.

L’estudi conclou que les persones graduades en aquests tipus d’estudis presenten major ocupabilitat, si es considera les altes xifres d’atur juvenil de Catalunya –per la població entre 16 i 24 anys-. Així, hi ha menys atur entre les persones graduades en FP -13,86%-, si es compara amb la mitjana d’atur juvenil -33,40%- en la data d’elaboració de l’estudi, que en aquest cas és més del doble superior a l’atur dels graduats.

Les famílies professionals relacionades amb l’àmbit industrial són les que tenen una inserció laboral més alta entre el total de les 24 famílies analitzades per l’estudi. Aquestes famílies superen entre el 50% i el 60% de la inserció en el moment de realització de l’enquesta. Les 5 primeres famílies amb major inserció són: Indústries extractives (70,3%);  Fusta, moble i suro (64%); Maritimopesquera (58%); Instal·lació i manteniment (58%); i Electricitat i electrònica (57,7%).

L’empresa de pràctiques i la xarxa personal se situen com els principals canals d’obtenció de feina entre les persones graduades: en el cas del grau mitjà, la xarxa personal és la principal via, i en el grau superior ho és l’empresa de pràctiques.

Estudi d'Inserció Laboral 2021 aquí

Diputació de Barcelona
^