Baner orienta't
Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
Practiques
Pots trobar pràctiques professionals per a estudiants, titulats o persones a l'atur amb poca experiència en el món laboral. Existeixen diferents tipus de pràctiques, que s'adapten als nivells acadèmics.

Pràctiques AIESEC

Destinat a joves universitaris no titulats i que tinguin inquietuds per formar part d'un món cada vegada més globalitzat. Els ofereixen una oportunitat de conèixer noves cultures, nous estils de vida i, sobretot, aplicar les seves habilitats professionals en un entorn internacional amb l'objectiu d'explorar i desenvolupar les habilitats professionals dels joves mitjançant dues vies: convertir-se en un membre de l'organització o anar-se'n de pràctiques, tant professionals com de desenvolupament, a través de l'organització.

Pràctiques en institucions europees

Existeix la possibilitat de realitzar pràctiques en institucions europees o internacionals. Ofereixen pràctiques en molts àmbits diferents, de diferent durada (en general d'entre tres i sis mesos), amb remuneració o sense. Normalment, hi ha dues o tres convocatòries a l'any. Cada institució o organisme estableix els seus criteris i requisits. En general has de tenir una titulació universitària o ser estudiant d'educació superior, haver acabat el primer cicle d'estudis i parlar un mínim de dos idiomes oficials de la Unió Europea.

Programa Eurodissea

Aquest programa és una acció de l'Assemblea de les Regions d'Europa que es porta a terme des de l'any 1985 amb l'objectiu de promoure l'intercanvi d'experiències laborals entre joves europeus. 

Són les mateixes regions participants les que financen el programa, tot fent-se càrrec de les despeses que comporten l'acollida dels participants.

Programa TLN Mobilicat

El projecte TLN Mobilicat té l'objectiu de promoure la inserció laboral de qualitat de graduats en formació professional mitjançant la creació d'un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport amb aprenentatge pràctic i formatiu a diferents ciutats d'Europa. Les persones que conformen el col·lectiu destinatari d'aquest programa, tot i tenir adquirides les competències bàsiques, presenten mancances formatives i necessiten acompanyament i experiència laboral en l'àmbit de la seva especialitat per facilitar el seu procés de retorn o ingrés en el món laboral.
+ info: Pràctiques laborals a l'estranger | barcelonesjove.net

Diputació de Barcelona
^