X
Emergència per sequera!
Baner orienta't
Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
Voluntariats i estades de llarga durada

Cos Europeu de la Solidaritat

Els Cos Europeu de la Solidaritat (CES o ESC) és un programa de la Comissió Europea que facilita a joves de 18 a 30 anys realitzar estades solidàries en format de voluntariat -principalment-, feina o pràctiques.

El CES ofereix la possibilitat de viure en un altre país dins o fora de la Unió Europea, entre 2 setmanes i 12 mesos. Es pot escollir entre dues tipologies de voluntariat: de curta durada (de fins a 2 mesos) i de llarga durada (de 2 a 12 mesos).

El/la jove només pot realitzar un voluntariat de llarga durada i, com a molt, un de curta durada prèviament.
No es requereix cap tipus d'experiència ni formació en concret, ni és necessari parlar l’idioma del país de destí (tot i que es valora positivament) ja que l’idioma vehicular sol ser l’anglès i el programa facilita un curs de la llengua del país.
La persona voluntària compta amb el suport d'una entitat del territori i amb una entitat d'acollida al país de destí, que ofereixen suport abans i durant el voluntariat.
Per participar en un CES pots donar-te d’alta al web (si tens 17 anys o més) omplint totes les teves dades. Pots apuntar-te a tantes oportunitats com t’interessin, fins que trobis una on t’accepten.

Diputació de Barcelona
^