X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 21.03.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Reiterem la crida per localitzar pisos buits a Llavaneres
Des del consistori treballem per arrelar i integrar el col·lectiu d'ucraïnesos desplaçats a la vila

L'Ajuntament de Llavaneres segueix treballant per integrar i arrelar a la vila els vint desplaçats ucraïnesos que resideixen al municipi des del passat 5 de març, quan van arribar a l'aeroport de Barcelona procedents de Polònia. Recordem que el consistori està buscant habitatges buits per reallotjar aquest col·lectiu; fins al moment, ja hi ha coberta la meitat de les places necessàries, però encara en necessitem més. És per això que reiterem la crida ciutadana, que adrecem en especial a propietaris de pisos buits. En cas que disposeu d'algun habitatge buit, podeu emplenar aquest formulari. Fins que no es disposi d'aquesta alternativa, que permetrà reubicar les famílies i els infants ucraïnesos de Llavaneres, la voluntat de l'Ajuntament és continuar fent-se càrrec de la manutenció i de la pernoctació dels vint desplaçats.

D'altra banda, des del consistori es vol agrair el suport i la generositat de nombrosos particulars, empreses i entitats locals. Durant aquestes darreres setmanes, els desplaçats han pogut gaudir de serveis com ara perruqueria i odontologia, així com d'obsequis i ajudes. L'associació local SI Dona, a més, està duent a terme el servei de bugaderia, entre d'altres. Des de l'equip de serveis socials municipals, s'estan gestionant les peticions del col·lectiu ucrainès, amb l'ajuda de voluntariat local, per tal que tinguin totes les necessitats bàsiques cobertes.

Justament divendres passat, 18 de març, regidors del govern i el grup municipal de Junts per Llavaneres van rebre la visita a la vila del cònsol d'Ucraïna a Barcelona, que es va interessar per la situació dels desplaçats que estan residint al municipi. Es treballa per posar en marxa més solucions que puguin servir per acollir més desplaçats a la vila.

Casa de la vila de Llavaneres

Informació relacionada
Llavaneres fa una crida urgent per localitzar propietaris d'habitatges buits que els vulguin cedir gratuïtament
El govern ha establert un protocol especial per accelerar el procés d'acollida d'aquests menors, especialment exposats a patir violències o ser víctimes de tràfic
ACTUALITZACIÓ 8/3/22 | El primer carregament solidari de Llavaneres amb Ucraïna ja viatja cap a la frontera amb Polònia
ACTUALITZACIÓ 3/3/22 | El Consulat d'Ucraïna demana, en especial, material de primers auxilis
ACTUALITZACIÓ 1/3/22 | Convoquem la ciutadania a manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès el proper dimarts 1 de març a les 19 hores davant de l'ajuntament de Llavaneres
Diputació de Barcelona
^