Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.06.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Maria José Cano deixa la política municipal
La renúncia de l'acta de regidora va ser un dels punts destacats del ple de juny

Maria José Cano i Cáceres va renunciar, en la sessió del ple municipal de 28 de juny, a l'acta de regidora del grup municipal d'ERC. Des de l’inici del mandat, Cano ha estat al capdavant de les àrees d’Educació i d'Esports. La regidora deixa la política per atendre nous reptes professionals. El ple de l'Ajuntament de Llavaneres la va acomiadar amb elogis i agraïments. Va ser un dels moments destacats de la sessió ordinària de juny, en què també hi destaca el compromís de tots els grups polítics del consistori per oferir una alternativa d'espai municipal a l'AE l'Esclat. Actualment, el Cau ocupa una finca de l'avinguda de Sant Andreu, que en un futur s'enderrocarà per a la construcció d'un edifici plurifamiliar de lloguer social. L'entitat demana poder traslladar-se a l'antic escorxador quan això passi. Provisionalment, tindran un dels locals de l'Espai Labandària.

En l'obertura del ple, l'alcalde, Nani Mora, va llegir el comunicat institucional de condemna a la massacre de Melilla i també va fer palès el suport municipal al col·lectiu LGBTI+, coincidint amb el Dia de l'Orgull, que se celebra el 28 de juny.

Altres punts del ple van ser:

 • Es dona compte del Decret de l’Alcaldia núm. 397/2021, de 18 de maig, d’aprovació de la liquidació del Pressupost General de l’Ajuntament, corresponent a l’exercici de 2021.

 • Es retira de l’ordre del dia l’aprovació de la cancel·lació total anticipada del préstec per un import d’1.300.000,00 euros formalitzat amb el Banc de Sabadell, S.A.

 • Aprovació provisional per unanimitat de la modificació de l'ordenança fiscal número 24, reguladora de la taxa per la prestació de serveis de l’Escola Municipal de Música.

 • Aprovació per unanimitat del compte de gestió i recaptació de l'any 2021

 • Aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdit núm. 5/2022; amb els vots a favor d’ERC, Ciutadans, PP i PSC, i les abstencions de Junts per Llavaneres i Movem.

 • Aprovació per unanimitat de la pròrroga de cessió d’ús de la finca de propietat municipal situada a l'avinguda de Sant Andreu, 76-78 (Can Morera), i de la cessió d’ús en precari a favor de l’associació Agrupament Escolta L’Esclat d’un lloc a l’espai Labandària situat a l’avinguda de Jaume Brutau, 4.

 • Es declara desert el procediment de contractació de la concessió de l’explotació del bar ubicat a la piscina municipal de Sant Andreu de Llavaneres, per no haver-se presentat cap oferta. S'aprova amb els vots a favor d’ERC, C’s, PP i PSC, i les abstencions de Junts per Llavaneres i Movem.

 • Aprovació per unanimitat de la modificació dels articles 9.2 i 47 de l’Acord de matèries comunes de condicions de treball del personal al servei de l’Ajuntament (2019-2022)

 • Aprovació de la resolució del procediment de revisió d’ofici dels acords del Ple de l’Ajuntament de dates 19 de juny de 2015, de 29 de desembre de 2015 i de 30 de gener de 2018. Aquests acords fan referència al règim d’assistències dels membres electes, i dels actes d’autorització, disposició, obligació i ordenació de pagament derivats dels esmentats acords. La regidora Martín passa a presidir el ple com a alcaldessa accidental; l'alcalde Mora i el regidor Sala marxen de la sala per la seva implicació personal amb el tema a tractar. S’aprova amb els vots a favor d’ERC, C’s, PP i PSC, i les abstencions de Junts per Llavaneres i Movem.
 • Aprovació de la resolució del procediment de reintegrament de les quantitats satisfetes a l'alcalde Mora i al regidor Sala, d'acord amb els acords plenaris de 19 de juny de 2015, 29 de desembre de 2015 i de 30 de gener de 2018, d’aprovació del règim d’assistències dels membres electes; amb els vots a favor d’ERC, C’s, PP i PSC, i les abstencions de Junts per Llavaneres i Movem.
 • Aprovació per unanimitat la moció del Grup Municipal de Movem Llavaneres de suport al 28J Diada per l’alliberament afectiu, sexual i de gènere. El grup municipal d’ERC suggereix una esmena en el setè acord de la moció, i C’s també s’hi adhereix. S'hi incorporen l'alcalde Mora i el regidor Sala.
 • Aprovació de la proposta d’ERC de declaració institucional per la llibertat dels presos polítics, amb els vots a favor d’ERC, Junts per Llavaneres i Movem, i els vots en contra de Ciutadans, PP i PSC.
 • Acceptació de la renúncia formulada per María José Cano i Cáceres a la condició de regidora de l’Ajuntament, per unanimitat.
 • Aprovació per unanimitat de la proposta presentada per l'associació Agrupament Escolta (AE) l’Esclat demanant el compromís entre l’Ajuntament de Llavaneres i l'entitat a l’empara de l’article 9.8 del ROM per un local definitiu. 

Ja a la recta final de la sessió plenària, es va donar pas a les preguntes de Movem Llavaneres i de Junts per Llavaneres, que també va presentar dos precs. Per la seva banda, el PP va formular un prec en referència a l’avantprojecte de les obres d’arranjament de la urbanització de l’Ametllareda. 

El ple es pot recuperar al canal de YouTube de l'Ajuntament i també a Ràdio Llavaneres.

Informació relacionada
El govern el presenta com un document estratègic de mandat i l'oposició, en bloc, hi vota en contra
El govern aposta per construir-hi un edifici annex al mateix nivell que la pista de joc, que també donaria servei a un futur camp de futbol 7
També dona llum verda al conveni de col·laboració de les 3 Viles
Va ser un dels punts destacats de la sessió ordinària de novembre
Els comptes superen el 16 milions d'euros i a la plantilla de personal, amb 144 treballadors, s'hi incorpora una plaça de personal eventual
També per unanimitat, dona llum verda a una nova ordenança municipal per promoure l'estalvi d'aigua
La corporació va celebrar la primera sessió ordinària del mandat 2023-2027
La sessió extraordinària del 23 de maig va servir per acomiadar els regidors que no es presenten a les eleccions municipals del 28M
El consistori es va adherir al Pla comarcal per la diversitat sexual i de gènere i va donar llum verda al procés per licitar el bar de la piscina
Els comptes superen els 15 milions d'euros i la plantilla de personal està dotada amb 133 treballadors
El coeficient de l'Impost de Béns Immobles s'incrementa lleugerament
El ple ha declarat d'especial interès les tres promocions urbanístiques previstes a Can Rivière, Els Ametllers i El Balís
És el nou responsable polític de les àrees d'Esports i Igualtat i el regidor del barri de Montalt, Catà i Grup Betlem
L'acceptació de l'acta de regidor va ser un dels punts destacats del ple de maig
El ple va aprovar l'avantprojecte de les obres de reurbanització del barri amb el vot a favor de tots els grups municipals
Després de dos anys de pandèmia i de sessions telemàtiques
Diputació de Barcelona
^