X
A partir del 17 d'octubre, Llavaneres aposta per la recollida porta a porta de les escombraries!
Notícies
06.07.2022
Impulsem la cinquena edició del Pressupost Participatiu de Llavaneres
Canvi de format del procés participatiu, que tindrŕ format híbrid i obert a tothom, i que es presentarŕ el 20 de juliol al vespre

La Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Llavaneres, amb el suport de l'àrea d'Economia, posarà en marxa, del 20 de juliol al 20 de desembre, la cinquena edició del Pressupost Participatiu, amb l'objectiu que la ciutadania imagini, proposi i decideixi en què invertim una part dels recursos públics. Consulteu les bases i el calendari de treball en aquest espai web ajllavaneres.cat/pressupostparticipatiu2223.

Per fer-ho possible, l'Ajuntament de Llavaneres es compromet a reservar una partida de 100.000 euros del capítol d'inversions del pressupost municipal del 2023. Per tant, la tria es farà durant aquest segon semestre del 2022 i l'execució dels projectes seleccionaran es portarà a terme durant el proper any.

El primer pas ha estat l'aprovació de les normes del procés participatiu per part de la Junta de Govern Local i ara s'obre la fase de difusió amb l'objectiu de convocar tothom a la presentació d'aquest procés participatiu. La gran novetat d'aquest 2022 és que el Pressupost Participatiu estrenarà format en aquesta cinquena edició.

Aquí podeu consultar les bases del Pressupost Participatiu 2022-2023.

 Les novetats de la cinquena edició 

La participació s'obre a totes les persones empadronades a Llavaneres i majors de 16 anys (els han d'haver complert el dia 19 de juliol). A més, tindrà format híbrid: la presentació i la cloenda seran presencials i les fases d'informació i de tria dels projectes es farà de manera telemàtica. S'establiran uns dies d'atenció presencial, tant a l'OAC de l'Ajuntament com al Casal Jove, per ajudar els veïns a participar en el procés de decisió.

Amb el Pressupost Participatiu es vol promoure la implicació dels veïns en els afers públics i afavorir la inclusió i la cohesió socials. D'aquesta manera, l'Ajuntament manté l'aposta per la transparència, la participació i la col·laboració entre el consistori i la ciutadania.

Aquí podeu consultar l'estat d'execució dels projectes escollits per la ciutadania per a la quarta edició dels pressupostos participatius.

  Les fases del procés participatiu 

Fase 1. Presentació del procés de Pressupost Participatiu 2022-2023: 20 de juliol de 2022. Presencial, al parc de Can Matas, a les 20 hores. En cas de pluja, la presentació es farà a la sala d'actes de la Biblioteca municipal de Llavaneres.

Fase 2. Recollida de propostes: del 21 de juliol al 2 d’octubre de 2022 | Fase finalitzada

Fase 3. Validació de les propostes rebudes: del 3 al 21 d’octubre de 2022. Treball intern de la Comissió Tècnica.

Fase 4. Comunicació dels projectes viables i primera tria: del 24 d’octubre al 6 de novembre. Telemàticament, a través del web de Participació Ciutadana.

Fase 5. Valoració econòmica dels projectes preseleccionats: del 7 de novembre a l’1 de desembre de 2022. Treball intern de la Comissió Tècnica.

Fase 6. Comunicació dels projectes inclosos en la segona tria, i votació: del 5 al 18 de desembre. Telemàticament, a través del web de Participació Ciutadana.

Fase 7. Presentació dels projectes finalistes: 20 de desembre de 2022. Presencial, a la Biblioteca municipal de Llavaneres, a les 20 hores.

Fase 8. Execució dels projectes i seguiment (any 2023). Treball intern de la Comissió Tècnica.

 Atenció presencial 

En cas de no disposar d’ordinador o bé per aclarir dubtes, els proposants podran ser atesos a l’OAC de l’Ajuntament i també al Casal Jove, tant durant la fase de pluja d'idees com de tria final. A més, es podran posar en contacte amb la Regidoria de Participació Ciutadana per correu electrònic participacio@ajllavaneres.cat o bé per telèfon al 937023600

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^