X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 27.09.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Pas endavant per avançar en la construcció de 75 pisos de protecció oficial de lloguer
El ple ha declarat d'especial interès les tres promocions urbanístiques previstes a Can Rivière, Els Ametllers i El Balís

El ple de l'Ajuntament de Llavaneres va fer, dimarts 27 de setembre, un pas endavant en el procés de construcció de 75 pisos de protecció oficial (HPO) en règim de lloguer a la vila. Per unanimitat, la corporació va decidir declarar els tres projectes que hi ha ara sobre la taula com a obres d'interès municipal, una decisió que reduirà les càrregues fiscals de les tres promocions. En total, és previst construir vuit pisos a Can Rivière, quaranta-tres a Els Ametllers i vint-i-quatre a El Balís. Els acords es van prendre per unanimitat del plenari. De la sessió del mes de setembre, també en destaca l'aprovació de la modificació de crèdit 9/2022.

La regidora Gemma Martín, en el ple de setembre

El consistori considera que la construcció d'aquests habitatges en règim de protecció oficial són d’especial interès i d’utilitat municipal perquè tenen com a objectiu facilitar l’accés a un habitatge assequible, que és un dret bàsic de tots els veïns del municipi, com explica la primera tinent d'alcalde i regidora de Benestar Social i Habitatge, Gemma Martín. És per aquest motiu que les tres promocions podran gaudir d'una bonificació de fins al 95% en l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres, i de l'exempció de la taxa per expedició de llicències urbanístiques. Seran un total de 75 habitatges, de diferents tipologies, d'entre una i quatre habitacions; i entre els principals destinataris d'aquests lloguers socials hi haurà la gent jove i col·lectius socials amb necessitats específiques.

Pel que fa a la modificació de crèdit, suposarà finançar, amb romanent líquid de tresoreria, crèdits extraordinaris per un import total de 287.700,00 € i suplements de crèdit per un import total de 760.088 €. La modificació també inclou transferències per un import total de 8.298,62 €.

Entre d'altres, amb aquesta modificació, s'afrontaran inversions com ara:

  • Adquisició d’un vehicle de visita d’obres. 20 mil euros.
  • Renovació dels jocs infants dels parcs municipals. 100 mil euros.
  • Millores dels centres d’ensenyament d'infantil i primària. 25 mil euros.
  • Reposició de la porta del Casal de la Gent Gran. 10 mil euros
  • Reurbanització parcial de carrers. 12 mil euros
  • Contractació de serveis externs per a la campanya de reforç del porta a porta. 15 mil euros.

Altres inversions a les quals s'hi farà front són: 

  • Adqusició de noves càmeres de videovigilància. 53 mil euros.
  • Conservació de clavegueram. 8 mil euros.
  • Millores de l'enllumenat i instal·lació de fanals fotocoltaics. 143 mil euros.
  • Activitats de la Festa Major de Sant Andreu. 27 mil euros.
  • Millora per a la licitació el bar del camp de futbol. 95 mil euros.
  • Millora per a la licitació de la cobertura de la pista de Sant Pere. 42 mil euros.
  • Domotització de l’accés a les instal·lacions esportives (claus electròniques). 14 mil euros.
  • Obra pública i enderrocs (condicionament local de l'avinguda de Catalunya, entre d'altres). 130 mil euros.
  • Pavimentació de vies públiques. 18 mil euros.

Acords de ple 

  • El Ple ratifica l'acord de la Junta de Govern Local de 2 d'agost de 2022, de rectificació d’errada material a la numeració del lot 1 i lot 2 de l’expedient de contractació de l'explotació dels serveis de temporada de les platges de Sant Andreu de Llavaneres 2022-2026.
  • Es resolen les al·legacions presentades i s'aprova definitivament l’avantprojecte de les obres ordinàries d’arranjament de la urbanització de l’Ametllareda, amb els vots a favor d'ERC, Movem i PSC, i les abstencions de Junts, PP i C's..
  • Resolució de les al·legacions presentades i aprovació definitiva del Pla Parcial del sector SUBpm-1 Els Eucaliptus de Sant Andreu de Llavaneres, amb els vots a favor d’ERC, PP i C’s; l’abstenció del PSC, i els vots en contra de Junts i Movem.
  • Aprovació per unanimitat del plec de clàusules econòmic-administratives i jurídiques (PCAP) reguladores del procediment obert en règim de concessió demanial, per a l’adjudicació de l’explotació de la perruqueria del Casal Municipal de la Gent Gran. 
  • Aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdits núm. 9/2022, per crèdits extraordinaris, suplements de crèdit i transferències,amb els vots a favor d’ERC i el PP; l’abstenció de C’s, i els vots en contra de Junts, Movem i el PSC.
  • Aprovació inicial de la modificació de la plantilla de personal número 1/2022. Per unanimitat.
  • Aprovació de la modificació de l’article 4 (consignació pressupostària i quantia) de l’Ordenança General de Subvencions. Per unanimitat.
  • Declaració del projecte de construcció de vuit habitatges en règim de protecció al sector de Can Rivière com a obres d’especial interès i utilitat municipal. Per unanimitat.
  • Declaració del projecte de construcció de quaranta-tres habitatges en règim de protecció al sector Els Ametllers com a obres d’especial interès i utilitat municipal. Per unanimitat.
  • Declaració del projecte de construcció de vint-i-quatre habitatges en règim de protecció al sector d'El Balís com a obres d’especial interès i utilitat municipal. Per unanimitat.
  • Aprovació de la proposta del Grup Municipal d’ERC-AM, de declaració institucional per la llibertat dels presos polítics, amb els vots a favor d’ERC, Junts i Movem, i els vots en contra de Ciutadans, PP i PSC.
  • Com a punt d’urgència: aprovació de l’extinció de la cessió d’ús a precari a favor de Creu Roja d’un local de propietat municipal situat a l’avinguda de Catalunya, 38. Per unanimitat.

A més dels acords de ple, la sessió va servir per posar a debat les preguntes dels grups municipals de Movem, del PP i de Junts, que també va emetre un prec al govern.

 El ple, a YouTube i a Ràdio Llavaneres 

Ja podeu recuperar la sessió ordinària del Ple municipal de juliol en el canal de YouTube de l’Ajuntament de Llavaneres, clicant aquí. També podreu escoltar el podcast a radiollavaneres.cat.

Informació relacionada
El govern aposta per construir-hi un edifici annex al mateix nivell que la pista de joc, que també donaria servei a un futur camp de futbol 7
També dona llum verda al conveni de col·laboració de les 3 Viles
Va ser un dels punts destacats de la sessió ordinària de novembre
Els comptes superen el 16 milions d'euros i a la plantilla de personal, amb 144 treballadors, s'hi incorpora una plaça de personal eventual
També per unanimitat, dona llum verda a una nova ordenança municipal per promoure l'estalvi d'aigua
La corporació va celebrar la primera sessió ordinària del mandat 2023-2027
La sessió extraordinària del 23 de maig va servir per acomiadar els regidors que no es presenten a les eleccions municipals del 28M
El consistori es va adherir al Pla comarcal per la diversitat sexual i de gènere i va donar llum verda al procés per licitar el bar de la piscina
Els comptes superen els 15 milions d'euros i la plantilla de personal està dotada amb 133 treballadors
El coeficient de l'Impost de Béns Immobles s'incrementa lleugerament
És el nou responsable polític de les àrees d'Esports i Igualtat i el regidor del barri de Montalt, Catà i Grup Betlem
La renúncia de l'acta de regidora va ser un dels punts destacats del ple de juny
L'acceptació de l'acta de regidor va ser un dels punts destacats del ple de maig
El ple va aprovar l'avantprojecte de les obres de reurbanització del barri amb el vot a favor de tots els grups municipals
Després de dos anys de pandèmia i de sessions telemàtiques
Diputació de Barcelona
^