X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 26.07.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
El ple obre el nou mandat
La corporació va celebrar la primera sessió ordinària del mandat 2023-2027

El ple de l'Ajuntament de Llavaneres va celebrar, dimarts 25 de juliol, el primer ple ordinari del mandat. Entre d'altres punts, la corporació va aprovar el compte general de l’Ajuntament de l'exercici 2022. La sessió va servir també per donar llum verda a diferents modificacions puntuals del Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM). D'altra banda, es va aprovar la incorporació de Llavaneres en la Federació de Municipis de Catalunya i en la Federació Espanyola de Municipis i es van ratificar les festes locals per al 2024. Seran, com és habitual, per a les dues festes majors: La Minerva, el 22 de juliol, i Sant Andreu, el 30 de novembre. 

Votacions    

Punt 1. El Ple aprova per unanimitat l’acta de la sessió extraordinària de constitució de l'Ajuntament celebrada el 17 de juny de 2023.

Punt 2. El Ple aprova per unanimitat l’acta de la sessió extraordinària d'organització de l'Ajuntament celebrada el 27 de juny de 2023.

Punt 3. El Ple aprova per unanimitat l’acta de la sessió extraordinària celebrada el 27 de juny de 2023, del sorteig públic per a la designació dels membres de les meses electorals, corresponents a les Eleccions Generals del 23 de juliol de 2023.

Punt 4. S’informa del control i fiscalització dels òrgans de govern: A) Resolucions de l’Alcaldia i Regidors-Delegats.

Punt 5. Es dona compte de la relació mensual de les operacions del compte 413 «Creditors per operacions meritades».

Punt 6. El Ple aprova el compte general de l’Ajuntament, exercici 2022; amb els vots a favor del PSC, d’ERC, del PP, de Junts i de Movem, i l'abstenció d’Acord per Llavaneres.

Punt 7. El Ple aprova l’adhesió de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC); amb els vots a favor del PSC, del PP i de Movem, i les abstencions d’ERC, de Junts i d'Acord per Llavaneres.

Punt 8. El Ple aprova l’adhesió de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb els vots a favor del PSC i del PP; els vots en contra d’ERC i de Junts, i les abstencions de Movem i d'Acord per Llavaneres.

Punt 9. El Ple aprova per unanimitat les dues festes locals per a l'any 2024: La Minerva (22 de juliol) i Sant Andreu (30 de novembre). 

Punt 10. El Ple aprova per unanimitat l’autorització de la compatibilitat a la funcionària Gemma Abad Martorell per a l'exercici d'una activitat privada.

Punt 11. El Ple aprova inicialment per unanimitat la Modificació Puntual número 4 del POUM, per a la modificació de la qualificació d’una part del sòl qualificat com a zona d’habitatge aïllat en parcel·la gran, subzona El Turó àmbit general a sistema de Serveis tècnics. 

Punt 12. El Ple aprova inicialment per unanimitat la Modificació Puntual número 5 del POUM, pel canvi de l'actual qualificació urbanística de la finca de Can Mandri, situada a l’avinguda de Catalunya, número 24.

Punt 13. El Ple aprova inicialment la Modificació Puntual número 6 del POUM, per a l'ajust dels paràmetres de les subzones 3a5a 3a5b i 3b5a de l'àmbit de Can Sans; amb els vots a favor del PSC, PP, Junts, Acord per Llavaneres i Movem, i les abstencions d’ERC.

Punt 14. El Ple aprova definitivament el Pla de Millora Urbana del sector PMU-7 Massorrà; amb els vots a favor del PSC, d’ERC, PP i Acord per Llavaneres, i les abstencions de Junts i Movem. 

Punt 15. El Grup Municipal d’ERC formula cinc preguntes a l’equip de govern: dues a l’alcalde Àlex Neira (PSC), una a la regidora Annabel Martínez (PSC), una al regidor Josep Ruiz (Acord per Llavaneres) i una altra al regidor Josep M. Azorín (PP).

Punt 16. Precs del Grup Municipal d’ERC en relació al desenvolupament urbanístic del sector de Massorrà i a la recuperació dels terrenys de l'antiga zona esportiva. L'alcalde Neira agraeix la feina feta per l'anterior equip de govern en relació a la recuperació d'aquesta finca.

Punt 17. L’alcalde Neira informa al ple que el Consell Comarcal del Maresme comptarà aquest mandat amb quatre consellers de Llavaneres: Carlos Sánchez Nicolau (PSC), Nadine van Loock i Borràs (ERC), Toni Majó Vives (PP) i Tito Casado Pizarro (En Comú Podem). 

Ple de 25 de juliol

Els plens, a YouTube

Podeu recuperar part de la sessió del 25 de juliol en el canal de YouTube de l'Ajuntament de Llavaneres: la primera part del ple no es va poder emetre per problemes tècnics.

Informació relacionada
El govern aposta per construir-hi un edifici annex al mateix nivell que la pista de joc, que també donaria servei a un futur camp de futbol 7
També dona llum verda al conveni de col·laboració de les 3 Viles
Va ser un dels punts destacats de la sessió ordinària de novembre
Els comptes superen el 16 milions d'euros i a la plantilla de personal, amb 144 treballadors, s'hi incorpora una plaça de personal eventual
També per unanimitat, dona llum verda a una nova ordenança municipal per promoure l'estalvi d'aigua
La sessió extraordinària del 23 de maig va servir per acomiadar els regidors que no es presenten a les eleccions municipals del 28M
El consistori es va adherir al Pla comarcal per la diversitat sexual i de gènere i va donar llum verda al procés per licitar el bar de la piscina
Els comptes superen els 15 milions d'euros i la plantilla de personal està dotada amb 133 treballadors
El coeficient de l'Impost de Béns Immobles s'incrementa lleugerament
El ple ha declarat d'especial interès les tres promocions urbanístiques previstes a Can Rivière, Els Ametllers i El Balís
És el nou responsable polític de les àrees d'Esports i Igualtat i el regidor del barri de Montalt, Catà i Grup Betlem
La renúncia de l'acta de regidora va ser un dels punts destacats del ple de juny
L'acceptació de l'acta de regidor va ser un dels punts destacats del ple de maig
El ple va aprovar l'avantprojecte de les obres de reurbanització del barri amb el vot a favor de tots els grups municipals
Després de dos anys de pandèmia i de sessions telemàtiques
Diputació de Barcelona
^