X
Preemergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 25.09.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres revalida les tres Flors d'Honor de les Viles Florides
La gala de lliurament dels guardons es va celebrar divendres a Andorra

Llavaneres ha tornat a aconseguir tres flors d'honor del certamen de Viles Florides i es consolida com un dels municipis amb els espais verds de més qualitat de Catalunya. La regidora de Promoció Econòmica, Annabel Martínez, va assistir a la gala de lliurament dels guardons, que aquest any s'ha celebrat a Andorra.

Sant Andreu de Llavaneres ha estat reconegut amb tres Flors d'Honor en l'edició 2023 de la iniciativa Viles Florides, promoguda per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que reconeix els municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds. Llavaneres és, doncs, dels municipis amb una qualitat dels espais verds més alta del país, ja que la màxima distinció són quatre Flors d'Honor. L'acte d'entrega dels reconeixements es va fer a Andorra, divendres 22 de setembre, i hi va assistir la regidora de Promoció Econòmica, Annabel Martínez.

La gala del 2023, a Andorra

Encamp ha acollit la 12a Gala Flors d’Honor de Viles Florides, que per primer any s’ha fet fora de Catalunya, territori on va néixer la iniciativa. L’esdeveniment va tenir lloc al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp i va comptar amb més de 200 representants i autoritats dels 164 municipis de Catalunya i de les parròquies d’Andorra. Aquests van ser guardonats amb distincions a les tasques de promoció i transformació de l’espai públic a partir d’espais verds urbans.   

A l'acte, la presidenta de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), Mercè Martínez, va agrair l’acollida per part d’Encamp i va explicar que per primera vegada “les set parròquies d’Andorra han estat dins de Viles Florides". La presidenta va posar en valor la feina feta per tots els participants de Viles Florides i va assegurar que la gala “és un reconeixement a tots els municipis i parròquies, als consellers, regidors, polítics i tots els equips de brigades, jardiners i departaments implicats, perquè el mèrit és sobretot de les persones que treballen els espais verds a peu de carrer”. 

A l’acte també va assistir el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Catalunya, David Mascort, qui va agrair la participació de tots els implicats i va remarcar la importància de seguir fent iniciatives com aquestes per vetllar pel Medi Ambient.   

 Premis atorgats en la 12a Gala Flors d’Honors de Viles Florides 

El premi més destacat de la jornada va ser per a Lloret de Mar, que s’ha endut la Flor d’Or Pere Cabot per la seva trajectòria en el moviment Viles Florides i la diversitat i qualitat en l’aposta del seu patrimoni vegetal. El jurat també ha tingut en compte la gestió de l’aigua regenerada i els sistemes de reg.  

Pel que fa a la distinció de quatre Flors d’Honor, la més alta de la gala d’enguany i de les edicions celebrades fins ara, en total s’ha atorgat a 19 municipis i parròquies, entre ells: Encamp, Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Castelló d’Empúries (Alt Empordà), Figueres (Alt Empordà), Igualada (Anoia), la Seu d’Urgell (Alt Urgell), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Reus (Baix Camp), Roses (Alt Empordà), Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès). 

Més enllà dels premiats amb les quatre Flors d’Honor, hi ha hagut un total de 74 municipis que n’han obtingut tres, 55 han aconseguit dues i finalment, 16 municipis han obtingut una Flor d’Honor. 

Acte de lliurament de les Viles Florides   Acte de lliurament de les Viles Florides

Diputació de Barcelona
^