X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.11.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
El ple deixa sense efecte l'avantprojecte de les obres d'urbanització de l'Ametllareda
Va ser un dels punts destacats de la sessió ordinària de novembre

El ple de l'Ajuntament de Llavaneres va deixar sense efecte, en la sessió de dimarts 28 de novembre, l'acord plenari d'aprovació definitiva de l'avantprojecte de les obres de reurbanització de l'Ametllareda, de fa just un any. Hi van votar a favor PSC, PP, Junts per Llavaneres, Acord per Llavaneres i el regidor no adscrit, Oriol Giralt. ERC hi va votar en contra i Movem s'hi va abstenir. En el mateix sentit, el ple va fer marxa enrere respecte la construcció de la promoció d'habitatges de lloguer social a El Balís; hi van votar a favor PSC, PP, Acord per Llavaneres i el regidor no adscrit, Oriol Giralt; i en contra ERC Llavaneres, Junts per Llavaneres i Movem Llavaneres. En els dos casos, el govern municipal obre un període per redefinir aquests projectes. D'altra banda, el ple va aprovar el reglament i el preu públic del servei de recàrrega de vehicles elèctrics al municipi. Com a punts d'urgència i per unanimitat, va rebre llum verda l’obertura immediata d'un expedient sancionador a l’empresa gestora de les escoles bressol, així com la cessió d'un local a l'Espai Labandària per a la companyia de teatre La Inestable de Llavaneres. 

Votacions: 28 de novembre  

Excusa la seva absència la regidora Vanessa Bonamusa, de Junts per Llavaneres.

Punt 1. El ple aprova per assentiment l’acta de la sessió ordinària celebrada el dia 30 d’octubre de 2023.

Punt 2. El ple aprova per assentiment l’acta de la sessió extraordinària celebrada el dia 14 de novembre de 2023.

Punt 3. S’informa del control i fiscalització dels òrgans de govern: A) Resolucions de l’Alcaldia i Regidors-Delegats.

Punt 4. Es dona compte de la relació mensual de les operacions del compte 413 «Creditors per operacions meritades».

Punt 5. El ple aprova la renúncia a l'actuació núm. 61788 situada al Camí del Balís, 14, seleccionada per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya dins del programa d'ajuts a la construcció d'habitatges en arrendament social, amb els vots a favor del PSC, PP, Acord per Llavaneres i el regidor no adscrit, Oriol Giralt; i els vots en contra d'ERC Llavaneres, Junts per Llavaneres i Movem Llavaneres. Aquesta renúncia deixa sense efecte parcialment el conveni de compromís formalitzat en data 13 de juliol de 2022.

Punt 6. El ple aprova per unanimitat la memòria justificativa del projecte d'establiment i del reglament regulador per a la implantació del servei públic de recàrrega de vehicles elèctrics, amb els vots a favor del PSC, ERC Llavaneres, PP, Acord per Llavaneres, Junts per Llavaneres i el regidor no adscrit, Oriol Giralt; i l'abstenció de Movem Llavaneres.

Punt 7. El ple aprova inicialment l'Ordenança núm. 43, reguladora del preu públic per a la prestació del servei de recàrrega de vehicles elèctrics, amb els vots a favor del PSC, ERC Llavaneres, PP, Junts per Llavaneres, Acord per Llavaneres i el regidor no adscrit, Oriol Giralt; i l'abstenció de Movem Llavaneres.

Punt 8. El ple aprova per unanimitat la modificació de l'Ordenança Fiscal núm. 6, reguladora de la taxa per l'administració de documents i prestació de serveis administratius.

Punt 9. El ple aprova inicialment per unanimitat el Reglament de teletreball dels empleats públics de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres.

Punt 10. El ple aprova deixar sense efecte l'acord del Ple de 29 de novembre de 2022, d'aprovació definitiva de l'avantprojecte de les obres ordinàries d'arranjament de la Urbanització L'Ametllareda, amb els vots a favor del PSC, PP, Junts per Llavaneres, Acord per Llavaneres i el regidor no adscrit, Oriol Giralt; el vot en contra d'ERC Llavaneres; i l'abstenció de Movem Llavaneres.

Punt 11. El ple aprova la moció del Grup Municipal de Movem Llavaneres sobre la regulació de l’ús dels dispositius mòbils per part del Departament d’Educació, amb els vots a favor de Junts per Llavaneres i Movem Llavaneres; el vot en contra del Regidor no adscrit, Oriol Giralt; i les abstencions del PSC, ERC Llavaneres, PP i Acord per Llavaneres.

Punt 12. El ple no aprova la moció del Grup Municipal ERC per a l’establiment dels usos i per a la reforma i adequació de la Casa de Cultura Massorrà, amb els vots a favor d'ERC Llavaneres i Movem Llavaneres; i els vots en contra del PSC, PP, Junts per Llavaneres, Acord per Llavaneres i el Regidor no adscrit, Oriol Giralt. S’incorpora una esmena en el primer punt per part de Movem Llavaneres.

Punt 13. El ple no aprova la moció conjunta dels Grups Municipals d’ERC, Junts per Llavaneres i Movem Llavaneres relativa al 25N Dia Internacional per a l’erradicació de les violències masclistes, amb els vots a favor d'ERC Llavaneres, Movem Llavaneres i el Regidor no adscrit; i els vots en contra del PSC, PP i Acord per Llavaneres.

Punt 14. El regidor no adscrit, Oriol Giralt, formula cinc preguntes a l’equip de govern.

Punt 15. El Grup Municipal de Movem Llavaneres formula una pregunta a l’equip de govern.

Punt 16. El Grup Municipal d’ERC Llavaneres formula sis preguntes a l’equip de govern.

Punt 17. El regidor no adscrit, Oriol Giralt, formula un prec a l’equip de govern.

Punt 18. El Grup Municipal d’ERC Llavaneres formula dos precs a l’equip de govern.

Amparant-se en el ROM, el Grup Municipal d’ERC formula dues preguntes al regidor del Servei Municipal d'Aigües, Josep Ruiz.

Es presenten dos punts d’urgència en el ple:

P.U.1. El ple aprova per unanimitat la cessió d’ús en precari a favor de l’associació La Inestable de Llavaneres Cia. de teatre d’un local a l’Espai Labandària, situat al passeig de Jaume Brutau, 4.

P.U.2. El ple aprova per unanimitat l’obertura immediata de l’expedient sancionador a l’empresa gestora de les escoles bressol.

Ple 28 de novembre

Els plens, a YouTube i a Ràdio Llavaneres 

Podeu recuperar la sessió plenària en el canal de YouTube de l'Ajuntament de Llavaneres i podeu escoltar el podcast a radiollavaneres.cat.

    Informació relacionada
    El govern aposta per construir-hi un edifici annex al mateix nivell que la pista de joc, que també donaria servei a un futur camp de futbol 7
    També dona llum verda al conveni de col·laboració de les 3 Viles
    Els comptes superen el 16 milions d'euros i a la plantilla de personal, amb 144 treballadors, s'hi incorpora una plaça de personal eventual
    També per unanimitat, dona llum verda a una nova ordenança municipal per promoure l'estalvi d'aigua
    La corporació va celebrar la primera sessió ordinària del mandat 2023-2027
    La sessió extraordinària del 23 de maig va servir per acomiadar els regidors que no es presenten a les eleccions municipals del 28M
    El consistori es va adherir al Pla comarcal per la diversitat sexual i de gènere i va donar llum verda al procés per licitar el bar de la piscina
    Els comptes superen els 15 milions d'euros i la plantilla de personal està dotada amb 133 treballadors
    El coeficient de l'Impost de Béns Immobles s'incrementa lleugerament
    El ple ha declarat d'especial interès les tres promocions urbanístiques previstes a Can Rivière, Els Ametllers i El Balís
    És el nou responsable polític de les àrees d'Esports i Igualtat i el regidor del barri de Montalt, Catà i Grup Betlem
    La renúncia de l'acta de regidora va ser un dels punts destacats del ple de juny
    L'acceptació de l'acta de regidor va ser un dels punts destacats del ple de maig
    El ple va aprovar l'avantprojecte de les obres de reurbanització del barri amb el vot a favor de tots els grups municipals
    Després de dos anys de pandèmia i de sessions telemàtiques
    Diputació de Barcelona
    ^