Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 01.03.2011
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La 12a Festa del Pèsol es farà del 7 al 10 d'abril
La Festa del Pèsol de LlavaneresLa Festa del Pèsol d'enguany tornarà a comptar amb activitats com el sopar de gala amb el lliurament del Pèsol d'Or, el sopar popular, la degustació, o el Musicart. Els dies centrals de la celebració seran el dissabte 9 i el diumenge 10, al parc de Ca l'Alfaro.

El regidor de Promoció Econòmica, Josep Molina, es va reunir a finals de febrer amb els productors del pèsol garrofal de Llavaneres i comerciants locals per planificar els detalls de la 12a edició de la Festa del Pèsol. En aquesta nova sessió de treball, es va acordar que la Mostra Gastronòmica que acompanya a la Festa del Pèsol es farà del 25 de març al 25 d'abril, avantçant-se en el calendari per poder proporcionar els pèsols als restauradors en unes condicions i qualitat òptimes.

Altres novetats d'aquest d'any són el canvi d'ubicació del sopar de gala, la venta anticipada dels tiquets del sopar popular a les botigues del poble i la nova proposta de la mostra gastronòmica musical. Tot plegat es detalla a continuació.

Actes de la 12a Festa del Pèsol de Llavaneres:

  • Sopar de Gala: Serà l'activitat que obrirà la Festa Pèsol el 7 d'abril i aquest any canvia d'escenari, ja que l'organització del qual anirà a càrrec del restaurant Las Palmeras. El preu del menú és de 50 euros per comensal i les reserves es poden fer a través d'aquest formulari. Durant el transcurs del sopar es lliurarà el guardó Pèsol d'Or en reconeixement a la dedicació del cultiu del pèsol de Llavaneres o de la seva projecció exterior.

  • Sopar popular: La nit de dissabte 9 d'abril es farà el sopar popular, on tots els assistents podran adquirir un tiquet i degustar els plats cuinats amb pèsols i altres especialitats dels restauradors del municipi. Com a novetat, els tiquets es podran adquirir anticipadament als comerços del poble o el cap de setmana de la Festa del Pèsol a l'estand que l'Ajuntament de Llavaneres tindrà al mateix recinte firal.

  • Ca l'Alfaro: Aquest parc emblemàtic tornarà a acollir els actes centrals de la Festa del Pèsol, amb l'exposició i venda de pèsol garrofal i productes de les hortes de Llavaneres, a més d'altres productes dels comerciants locals, la degustació popular del diumenge al matí, o les actuacions del Musicart 2011.  Les inscripcions al Musicart ja es poden tramitar clicant aquí. A més, enguany aquesta proposta evoluciona i se li afegeix una mostra gastronòmica musical.

  • Mostra Gastronòmica: Tampoc faltaran a la cita els restauradors que, durant un mes, del 25 de març al 25 d'abril, oferiran uns menús especials amb el pèsol com a ingredient estrella de les seves cartes. Si voleu conèixer tots els detalls de la Mostra Gastronòmica del Pèsol 2011, només heu de clicar aquí(2) i us descarregareu el programa en format pdf.

Tota la informació sobre aquesta nova edició de la Festa del Pèsol de Llavaneres la trobareu al marc que hem creat per a l'ocasió i que podeu consultar clicant aquí(3).

Diputació de Barcelona
^