X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 06.02.2012
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La producció de pèsol garrofal, molt malmesa per l'onada de fred
Es convocarà una reunió urgent per estudiar la situació

L'onada de fred ha causat un mal irreparable als conreus de pèsol garrofal de Llavaneres. Tant és així que els productors locals poden arribar a perdre fins el 90% de la collita, segons ha informat Horta Graupera, un dels productors de pèsol de Llavaneres. La Regidoria de Promoció Econòmica convocarà una reunió urgentment per estudiar la situació.

Les tavelles de pèsols i les flors de les pesoleres dels camps de pèsol garrofal de Llavaneres s'han congelat aquests darrers dies a causa de les baixes temperatures. Si el bon temps havia fet avançat setmanes enrere la collita, el fred extrem que patim aquests dies ha malmès enormement la producció.

Els productors locals, segons ha informat Horta Graupera, després de retirar la part malmesa, faran ara un petit tractament per tractar de fer rebrotar les plantes. En cas que rebrotin, calculen que podran obtenir el 10% de la collita. La preocupació, d'altra banda, és aconseguir llavor per a l'any que ve. Per tractar d'obtenir-ne, quan passi l'onada de fred, plantaran la llavor que cada any reserven de la temporada anterior.

Informació relacionada
Els afectats poden descarregar aquí  el formulari per a la reclamació conjunta
Es farà dilluns 13 de febrer a les 19 hores, a Ca l'Alfaro.
Avís del Consell Comarcal: mínimes sota zero durant les nits d'aquest cap de setmana
Diputació de Barcelona
^