Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 02.09.2014
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres convida a festejar la sembra del pèsol
L'inici de la temporada d'aquest preuat llegum se celebrarà el cap de setmana del 4 i 5 d'octubre

PesoleresLlavaneres estrenarà aquesta tardor un nou format de la Festa del Pèsol. Una de les novetats és que la Festa viurà el tret de sortida per a l'octubre, coincidint amb la sembra del pèsol, que marca l'inici de la temporada. El cap de setmana del 4 i 5 d'octubre, Llavaneres convida a conèixer una mica més la seva perla verda. Dissabte s'oferirà un maridatge de vins de la DO Alella amb productes de l'horta de Llavaneres, i diumenge al matí, hi haurà tota mena d'activitats al centre del poble. Entre d'altres, s'organitzaran tallers de pagesia i s'ensenyarà com és un hort mediterrani i com es planten els pèsols. A més, hi concurs de fotografia i animació infantil. El pèsol garrofal de Llavaneres està distingit amb una marca de garantia de qualitat, que només obtenen les hortes del terme municipal de Sant Andreu de Llavaneres.

*Marca de garantia de qualitat. Els restaurants que consumeixen pèsol de Llavaneres han de lluir al seu establiment aquest distintiu, que ofereix el productor.A més de marcar l'inici de la temporada amb la Festa de la Sembra, la Regidoria de Promoció Econòmica. Comerç i Turisme i els productors locals volen donar a conèixer tot el calendari de conreu del pèsol garrofal de Llavaneres, que juntament amb la Coca de Llavaneres, és el producte més emblemàtic de la gastronomia local.

Cap al gener està previst organitzar unes visites a les hortes del poble, perquè els assistents puguin veure les pesoleres en la plenitud de la seva floració. La següent proposta d'aquest nou format de la Festa del Pèsol, segons avança el regidor de Promoció Econòmica, Joan Mora, es farà coincidint amb la primera collita, cap al mes de febrer. Serà un tast de pèsol garrofal.

Ja a l'abril, tornarà, amb canvis, la tradicional Festa del Pèsol: amb venda de pèsols, degustació popular i altres activitats...


 El calendari del pèsol

 OCTUBRE
  Plantació

 GENER
 Floració de les pesoleres

 FEBRER
 Primera collita

  MAIG
  Final de la temporada

1a Festa de la Sembra
Inici de la temporada del pèsol de Llavaneres

Dies
4 i 5 d’octubre de 2014
Horari
Dissabte al vespre i diumenge matí
Lloc
Ca l'Alfaro i Plaça de la Vila
Organitza
Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme
Participants
Comerços locals, productors de pèsol, restauradors, pastisseries i altres agents econòmics i culturals.

Activitats

Concurs de fotografia

Exposició de dibuixos de les escoles de Llavaneres

Tallers d’hort urbà i de pagesia 

Tast de vins DO Alella. Maridatge amb productes de les hortes de Llavaneres


*Nota: Marca de garantia de qualitat. Els restaurants que consumeixen pèsol de Llavaneres han de lluir al seu establiment aquest distintiu, que ofereix el productor.

                       

 

 

Diputació de Barcelona
^