Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 18.12.2014
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La Festa del Pèsol 2015 se celebrarà del 17 al 19 d'abril
Una de les novetats serà la creació d'un gran espai gastronòmic a l'espai firal

Festa del PèsolLa Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme comença a preparar ja la propera edició de la Festa del Pèsol de Llavaneres, i aquesta setmana s'ha celebrat una primera reunió d'organització amb els productors i restauradors. Us avancem les dates i algunes novetats de la Festa del Pèsol 2015.

En primer lloc, es va poder certificar que, fins al moment, la producció de pèsol va bé i es preveu una bona collita per al 2015. La trobada també va servir per posar data a la Festa del Pèsol 2015, que es va decidir convocar per als dies 17, 18 i 19 d'abril, el cap de setmana anterior a Sant Jordi. Pel que fa a la Mostra gastronòmica als restaurants, es va decidir fer-la del 3 a 30 d'abril. També es va acordar que el preu del quilo de pèsol garrofal serà el mateix que l'any 2014, 8 euros/quilo.

La reunió també va servir per valorar el procés de certificació de les marques de garantia, la coca i el pèsol de Llavaneres. En aquest darrer cas, es va plantejar introduir alguna modificació per mantenir el control però reduir la despesa. D'altra banda, es va recordar als restauradors i botiguers que venen pèsol i coca de Llavaneres que cal que llueixin a la porta i la carta de l'establiment l'etiqueta de marca de garantia.

Novetats per a la Festa del Pèsol 2015

Una de les novetats de la propera edició de la fira és la creació d'un espai gastronòmic del pèsol garrofal al parc de Ca l'Alfaro, diferenciat de la resta de l'activitat firal. En aquest espai, s'inclourien els restaurants, hortes i altres establiments d'alimentació i beguda que facin exposició, venda i degustació de productes. Serà un espai gastronòmic on, a diferència de fins ara, no hi ha una carpa gran de degustació sinó que cada restaurant tindrà el seu racó, dins el qual podran elaborar plats i oferir-los per a la degustació a canvi d'un tiquet. Se seguirà, d'aquesta manera, la fòrmula de la 1a Fira de la cervesa que tant èxit ha tingut en la Fira de Tardor del passat novembre. La novetat és que es podran triar entre degustar el pèsol o bé menjar-ne tota una ració i, per tant, poder quedar-se a dinar a la fira. D'altra banda, la Regidoria també aposta per ubicar les parades que no siguin de restauració, de pèsol o coca, en altres espais com el passeig Mare de Déu de Montserrat, plaça de la Vila o el carrer de Munt.


Per participar-hi

Les empreses, comerços, productors i/o restauradors que vulguin participar-hi, cal que emplenin aquesta intància i la facin arribar a l'Ajuntament.

Informació relacionada
Diumenge es van servir prop de 1.400 degustacions, entre pèsol ofegat, coca de Llavaneres i begudes
Triple pèsol d'or aquest 2015 a les tres hortes que encara no havien rebut el guardó
Diumenge, 19 d'abril de 2015
Quin dia més bonic!, cançons que surten de la terra.
Diumenge, 19 d'abril de 2015
Diumenge, 19 d'abril de 2015
A càrrec de Masplanes
Dissabte, 18 d'abril de 2015
A càrrec de Gospelsons
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Amb Mercè Armengol i fills
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Dissabte, 18 d'abril de 2015
A càrrec de Masplanes
Divendres, 17 d'abril de 2015
Ofert pel restaurant Vil·la Minerva
Divendres, 17 d'abril de 2015
De Mercè Armengol
Divendres, 17 d'abril de 2015
A càrrec de la xef Cristina Parés
L'activitat obrirà, a les 11 del matí, el programa de la 16a Festa del Pèsol de Llavaneres
El sopar el servirà el restaurant Vil·la Minerva, divendres 17 d'abril, i les inscripcions ja estan tancades
Arrenca la Mostra Gastronòmica del Pèsol de Llavaneres 2015
Les fotografies s'han de fer i lliurar diumenge 19 d'abril
Hi ha categoria infantil i per a adults i cal inscripció prèvia fins al 17 d'abril
Diputació de Barcelona
^