Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.10.2015
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres aposta pels consells de participació

El ple municipal va aprovar, dimarts 27 d'octubre, per unanimitat, l’extinció dels organismes autònoms de Ràdio i Televisió i de la Cavalcada de Reis. La proposta de l’equip de govern (ERC i Acord per Llavaneres) és crear nous consells municipals, òrgans que neixen per fomentar la participació ciutadana i que estalvien la vessant burocràtica dels antics patronats.

Aquesta és la mateixa fórmula que ja s’ha estrenat per a Medi Ambient i Esports. Recentment, també s'ha creat la Comissió Local de Treball i Empresa, per part de la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme.

Properament, es redactaran els estatuts dels nous consells i s’assignaran els membres, que inclouran els col·laboradors dels organismes autònoms i s’obriran a la ciutadania en general.

Nou contracte per a la neteja municipal
També per unanimitat va tirar endavant l’aprovació del nou plec de clàusules per a la neteja dels edificis municipals. És un concurs de quatre anys prorrogable a sis amb un import global d’1.346.000 euros.

A diferència de l’anterior concurs, l’Ajuntament deixa d’apostar per mancomunar el servei amb Sant Vicenç. Segons explica l’alcalde, Joan Mora, després de valorar-ho amb el municipi veí, s’ha considerat que aquella fórmula no suposava cap avantatge afegit. L’objectiu del nou contracte de neteja serà buscar l’eficiència del servei.

Molt important també va ser l’aprovació definitiva del projecte bàsic del pavelló municipal. Un pas previ, fet amb el suport de tots els grups, a la licitació de les obres.

Suport a tres mocions del PP
Finalment, el ple va aprovar les tres mocions presentades pel Partit Popular, relatives a la reparació de voreres, la concessió d’espais d’opinió a la revista municipal i l’elaboració d’un estudi tècnic per a la reducció de velocitat dels vehicles.

Pel que fa a voreres, el regidor d’Urbanisme i Obres, Josep Ruiz, va explicar la feina feta i va avançar que en el pressupost del 2016 hi haurà una partida per al pla de voreres.

En quant a la revista, es va aprovar tornar a incorporar properament l’espai d’opinió política, que es va deixar d’incloure després de la moció de censura perquè entre grups i regidors no adscrits la secció hagués ocupat massa espai. Aleshores es va optar per crear una secció al web municipal amb l’opinió de tots els protagonistes polítics.

Pel que fa a Mobilitat, el regidor Joan Rubal es va comprometre a comprovar que les mesures reductores existents compleixen l’actual normativa i a corregir els que no ho facin.

Diputació de Barcelona
^