X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 09.11.2018
Versió per imprimir
Comunicació
Les prioritats del govern
Article d'Acord per Llavaneres. Octubre de 2018
  • Governar un municipi no és fàcil: els problemes són a prop, les persones a qui afecten són els teus veïns i els diners sovint no arriben per a tot el que voldríem.

    Per això, cal tenir un ordre de prioritats de despesa. A ACORD sempre hem tingut clar que cal governar per a les persones; que tothom tingui oportunitats per a desenvolupar-se i tirar endavant la vida i la família amb dignitat. I amb aquest objectiu hem treballat.

    La setmana passada el regidor d´Hisenda deia que la salut econòmica de l´Ajuntament és ferma, que es preveu un cert estalvi ja aquest any i que es planteja baixar alguna taxa.

    I no entenem que quan tens unes comptes amb superàvit, més ingressos que despesa, tot i la baixada d´impostos, no atenguis a necessitats primàries de la gent. La diferència entre governs conservadors i progressistes: la gent o “diners a la caixa”.
    Tots sabem l´esforç econòmic que suposa l´arribada del setembre a les famílies: despesa en material escolar, en llibres, en quotes d´AFA, en menjador, etc.

    Tots sabem què costa portar els fills a l´escola bressol. I que portar-los (malgrat els diners que costa) permet que els dos membres de la parella puguin tenir una feina.

    Altres veieu coses que són bàsiques, com el manteniment de les escoles o el clavegueram i que no funcionen.
    Doncs que algunes d´aquestes coses vagin millorant és una qüestió de voluntat, de prioritats: de voler gastar en unes coses i no en altres.

    Així, quan diuen que aquest any estalviarem diners, ens preguntem quines són les prioritats del govern d´ERC.

    Estalviar diners en lloc d´aplicar bonificacions al preu que es paga a les escoles bressol?

    Estalviar diners en lloc d´establir ajudes per pagar els llibres escolars?

    Estalviarem diners en lloc d´apostar per ajudes a famílies que no arriben a final de mes, o a la compra de productes de primera necessitat o la millora dels carrers per a eliminar barreres?

    Estalviarem diners en lloc d´ajudes a les famílies per a activitats extraescolars o de cap de setmana per a joves amb discapacitat?

    Segur que a tot no es pot arribar, però creiem que qualsevol d´aquestes activitats han d´estar per davant de “guardar diners al banc”.

Diputació de Barcelona
^