X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 01.10.2019
Versió per imprimir
Comunicació
Un Llavaneres espectacular
Article de Junts per Llavaneres. Setembre de 2019
  • “Farem un municipi espectacular”. Amb aquestes paraules, va justificar l’alcalde els sous per als 9 regidors del govern d’Esquerra (ERC) que van aprovar amb la seva majoria absoluta.

    Es tracta de retribucions de 48.000 € per l’alcalde (per una dedicació del 90%), de 26.000 € per a cada tinent d’alcalde a mitja jornada (són 4) i de 19.000 € també només per mitja jornada de treball pels altres 4 regidors de govern. Així, menys l’alcalde, la resta han de destinar-hi sols el 50% de jornada laboral. El sou mig a Catalunya per a una jornada completa de 8 hores està una mica per sobre dels 17.000 €. Els sous del govern per una dedicació del 100% estarien entorn dels 53.000 euros anuals.

    Llavaneres té poc menys d’11.000 habitants, i els municipis entre 10.000 i 20.000 habitants, poden tenir 5 regidors a jornada complerta. ERC Llavaneres posa 1 a jornada gairebé complerta (alcalde), i 8 a mitja jornada, amb el sou màxim permès. Estarem amatents per veure com amb aquesta dedicació i aquests sous fan possible l’anunciada gestió “espectacular”. De moment, l’únic espectacular ha estat el sou que s’han posat generosament.

    Des de Junts per Llavaneres, lamentem que els diners del ciutadà, passin en aquest volum i amb aquesta lleugeresa del compte municipal a les butxaques dels regidors de govern. I encara que a l’oposició se li regateixi fins a l’últim euro d’assignació seguirem amb la mateixa il·lusió que el primer dia, tant en fer feina fiscalitzadora com alhora, fent propostes que considerem necessàries pel poble. Bona represa de curs i tornada d’estiu a tothom.

Diputació de Barcelona
^