X
La tardor de 2022, les bateries de contenidors desapareixeran. Llavaneres aposta per la recollida porta a porta de les escombraries!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 05.11.2020
Versió per imprimir
Comunicació
Ètica, política i família
Article de Junts per Llavaneres. Octubre de 2020
 • Parlem d'ètica. D'això volem parlar, de valors, de fer el correcte en política. Tothom ho entén si parlem de l'escàndol de les ITV o de la col·locació del germà d'un vicepresident del govern a dit en càrrecs d´assessors.

  La població necessita polítics exemplars, creure'ns les normes que aprovem, ser conseqüents i tenir present que quan optem voluntàriament per anar en llistes municipals, adquirim  moltes obligacions i algun dret, però sols drets de representació, cap altre.

  El passat gener el Plenari va aprovar el Codi Ètic i de Bon Govern de Llavaneres. Junts per Llavaneres va votar-hi a favor, el ciutadà ha de saber que els seus polítics, actuem correctament.

  El Codi ètic estableix un model i compromís dels càrrecs i personal al servei de l´Ajuntament, és una ordenança amb la finalitat d´incrementar la transparència en la gestió pública i els comportaments ètics i responsables.

  El codi ètic diu: els polítics han de “vetllar per la imparcialitat quan estiguin en joc determinats nomenaments, contractacions públiques”.

  També diu: “abstenir-se d´utilitzar el seu càrrec (...) per atorgar-se, a si mateixa i/o a terceres persones, qualsevol tipus de benefici, ni dur a terme cap tipus d´activitat privada que, directa o indirectament, entri en col·lisió amb els interessos públics”.

  En altres paraules, els polítics no han de donar-se contractes o fer compres ni a ells ni a persones relacionades directa o indirectament amb ells; la primera i principal, relacions familiars.

  Dit això, aquest govern no pot actuar contra el que el codi ètic estableix ni contra la moral política, no es poden atorgar contractes o serveis a familiars de membres del govern ni a persones relacionades amb ells. Cal una resposta contundent i immediata del govern que passa per sacrificis polítics.

Diputació de Barcelona
^