X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 29.04.2022
Versió per imprimir
Comunicació
El POUM que (no) volem
Article d'ERC. Abril de 2022
  • El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal és el document que regula el creixement urbanístic del municipi. A Llavaneres fou aprovat definitivament l'any 2013 pel PP, CiU, PSC i Gent de Llavaneres: per tothom menys ERC Llavaneres i SOS. És un POUM que NO ens agrada. NO és el POUM que hauríem fet ni en aquell moment ni ara. Com aturar el POUM? Una opció seria justificar un model de poble diferent al d'aleshores. Aquesta qüestió segur que seria rebatuda pels promotors privats i ens portaria a una batalla judicial que superaria el 2025. Què passa el 2025? És l´any en què, per llei, de manera unilateral podem abandonar el POUM actual i redactar-ne de nou que sigui viable i sostenible. Esperar-nos NO comportarà fer tard.

    Els sectors del municipi que ja estan en tràmit de desenvolupar-se, seguiran en qualsevol dels supòsits i els grans sectors del front litoral que ERC vol eliminar del nou POUM 2025 per preservar el litoral i la plana agrícola no arribaran a desenvolupar-se. Per què? Perquè depenen de la finalització del sector Sant Sebastià – Riera que està previst en 6 fases de construcció i que a dia d'avui encara no ha iniciat les obres.

    Per què aquest sector és l'únic a què no renunciem? Perquè ens comportarà la cessió de terreny per construir un institut-escola en un futur, un cementiri municipal (que haurem d'abordar aviat) i sobretot perquè preserva el Turó de Sant Sebastià: gairebé l'única cosa positiva d'aquest POUM. A més, dels habitatges que surtin des del pont de l'autopista fins al parc de Sant Pere (que s´aniran construint gradualment en els propers 15 anys) n'hi ha un 40% que seran Habitatges de Protecció Oficial. També hem de garantir que els joves de Llavaneres (2.532 entre 19 i 39 anys) es puguin independitzar amb garanties.

Diputació de Barcelona
^