X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 28.10.2022
Versió per imprimir
Comunicació
Incivisme a Llavaneres
Article de Movem Llavaneres. Octubre de 2022
  • Aquest Govern d’ERC es va marcar com a eslògan de Llavaneres «Compartim privilegi». És cert que, per la ubicació del nostre municipi, a la comarca del Maresme, entre el mar Mediterrani i el Parc Natural del Montnegre i Corredor, podríem pensar que vivim en un lloc privilegiat. I certament ho és (o ho podria ser).

    Desgraciadament no sabem si aquest privilegi és quelcom el que ens imaginem, ja que dia a dia veiem com l’incivisme augmenta sense cap tipus de control. Els carrers brut són el primer que sobta a tothom, sí, però no és només això el que fa empobrir aquest paratge idíl·lic en el que vivim. El descuit dels parc i jardins per falta d’una previsió en el manteniment és més que vigent en el nostre dia a dia, mobiliari trencat sense reparar que es va acumulant a la llista de tasques per fer dels operaris. També és un problema l’incivisme amb els vehicles, sobretot aquells que es pensen que les voreres estan pensades per a que ells tinguin un lloc PRIVILEGIAT per aparcar, o que poden anar pels carrers peatonals sense cap tipus de restricció.

    És cert que podríem donar la culpa de tot plegat a la gent incívica del poble perquè en realitat son culpables de no entendre la convivència com a quelcom que hagi de ser necessari, però la realitat és que el Govern d’ERC comparteix aquesta culpa al permetre que aquestes persones incíviques tinguin el privilegi de fer allò que volen sense cap tipus de conseqüència. Perquè la realitat és que a Llavaneres disposem d’una ordenança cívica, en la qual Movem llavaneres va fer moltes aportacions treballant-la conjuntament amb el Govern i Policia local, que no sestà fent complir com es deuria. Per una part per la desídia dels governants i per altra per la falta de recursos dels que disposa la Policia Local de Llavaneres. Una manca de recursos que ja fa molt de temps que reclama el propi cos i que sembla ser que no arriba mai.

    Aleshores ens preguntem: quin privilegi compartim? Si és el de fomentar l’incivisme de la gent, està molt lluny de la visió de poble que tenim a Movem Llavaneres.

    Segueix-nos a les xarxes socials!

    Facebook @MovemLlavaneres

    Twitter @LlavaneresMovem

    Instagram @MovemLlavaneres

    Mail movemllavaneres@gmail.com

Diputació de Barcelona
^