1. L’estil que es fa servir en la redacció de documents administratius és formal però sense encarcarament.
La prioritat és que el text sigui clar i fàcil d’entendre. S’ha de tenir sempre present que ens adrecem a persones amb nivells de formació molt diversos i que el nostre missatge l’ha de poder entendre qualsevol destinatari de manera inequívoca. També podeu consultar la Guia de llenguatge planer de la Generalitat de Catalunya.
2. Un altre tret característic és que l’estil que s’hi fa servir és bastant neutre: no hi ha marge per a l’originalitat i tots els documents de l’Ajuntament han de ser molt semblants, sigui qui sigui el treballador que els escriu. Per això es tendeix a fer ús de models de documents estandarditzats i a seguir-los amb les adaptacions que calgui en cada cas.
3. Sempre que es pot es busca la brevetat i la concisió, que, en general, afavoreixen la comprensió del missatge, sense caure en un esquematisme excessiu.
4. Com es veu a l’exemple anterior, en aquesta mena de documents és habitual destacar amb majúscules les paraules clau (RESOLC, APROVAR, NOTIFICAR...), però convé evitar l’ús de majúscules innecessàries en expressions que no són noms propis.