X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 15.06.2014
Versió per imprimir
Comunicació
Regidor no adscrits (oposició). Josep Molins. Nou govern: ni pla d'actuació municipal, ni projectes, ni pavelló esportiu, ni passeig marítim, ni res...
  • Aquest article polític l'escrivim conjuntament els tres regidors de l'anterior govern de CIU i que seguim representant l'anterior govern de CIU.

    A poc a poc, es veu que el nou govern artificial de 6 formacions polítiques només tenia un objectiu que era derrocar l'anterior alcalde per impedir que tornés a guanyar àmpliament i per tercer cop consecutiu les eleccions. No tenen ni projectes polítics ni pla d'actuació municipal ni res.

    En ser un govern on tothom va “a la seva”, on cada regidor de govern té les competències directes delegades de l'alcalde (titella sense cap competència real), costa molt que es posin d'acord en qüestions comuns en benefici del poble.

    El cas del nou pavelló esportiu n'és el viu exemple: quan tota aquesta colla de regidors del nou govern eren a l'oposició van votar en contra del projecte del nou pavelló per desgastar el govern anterior i impedir que fes un obra necessària per al poble i gairebé completament subvencionada en 1'7 milions d'euros. També els hem advertit que perdran els 800.000 € aconseguits del Consell Català de l'Esport per fer expressament el pavelló, atès que el nostre poble no disposa d'un pavelló municipal en propietat de l'Ajuntament, tal com obliga la normativa d'equipaments esportius de la Generalitat de Catalunya.

    Ara que aquesta colla estan al govern per ser coherents amb el què van votar han de mantenir els arguments d'abans. RESULTAT: EL POBLE SENSE UNA OBRA NECESSÀRIA I BENEFICIOSA QUE TENIA SUBVENCIONS PER FER-LA REALITAT.

    Destacar que el regidor LLUÍS NOGUERAS HI VA VOTAR EN CONTRA TOT I QUE EL PROGRAMA ELCTORAL DE CIU DE 2011 I LA LLISTA ELECTORAL, ON ELL HI ERA..., PREVEIA EL COMPROMÍS DE CIU DE FER UN NOU PAVELLÓ). Un contrasentit per la seva part.

    El tema del passeig marítim És similar però aquí el motiu bàsicament és la inexperiència afegida a la falta de preparació i capacitat de gestió del nou regidor d'Urbanisme (per cert Última força política de Llavaneres d'un partit marginal amb només 1 regidor de 17).

    Ara us adjuntem les mocions (QUE VAN SER REBUTJADES PERQUÈ ELS REGIDORS DE L'ACTUAL GOVERN VA VOTAR-HI EN CONTRA), preguntes i precs que hem presentat al ple:


    MOCIÓ PER IMPULSAR EL PROJECTE I LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU PAVELLÓ ESPORTIU A LA ZONA ESPORTIVA DE SANT ANDREU DE LLAVANERES

    MOCIÓ PER IMPULSAR EL PROJECTE  DE MILLORA DEL PASSEIG MARÍTIM I L'ACCESSIBILITAT A LA ZONA PLATGES DE SANT ANDREU DE LLAVANERES

    MOCIÓ PER IMPULSAR EL PROJECTE  DE MILLORA I LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU APARCAMENT, ACONDICIONAMENT DEL SECTOR I ZONA VERDA DEL PASSEIG JAUME BRUTAU AL COSTAT DEL CAP DE SALUT I ESCOLA LABANDÀRIA DE SANT ANDREU DE LLAVANERES

    PREGUNTES A FORMULAR AL PROPER PLE DE MAIG 2014

    1.- Atès que s´han rebut i s´estan rebent les resolucions de la Comissió Jurídica Assessora sobre la declaració de nul·litat de determinats Decrets referents a contractació de personal de l´ajuntament, que per cert he demanat una còpia i no m´ha estat facilitada encara, tot i ser obligat per la normativa. Quina serà l´actuació d´aquest nou govern multicolor al respecte? Quines actuacions s´han pres ? com quedarà la nul.litat acordada en ple municipal?

    2.-Sobre l´actuació del nou govern  respecte el tancament nocturn dels parcs del poble?

    3.-Atès que hi ha varis expedients de disciplina urbanística en procés i oberts. Quin serà el criteri de l´alcalde, del regidor delegat d´urbanisme i del regidor delegat de medi ambient? Quin serà la postura del govern davant les denuncies d´activitats i de queixes sobre la col·locació d´una terrassa a la via pública al carrer St Pere i d´obres suposadament il·legals  que consten al registre?

    4.-Atès que el sistema de cobrament dels regidors, especialment del govern, és per assistències diàries per cada dia i reunió que celebren. Preguntem sobre el criteri de cobrament dels regidors de govern que assisteixen a òrgans de l´ajuntament (per ex. Juntes de Govern) del qual no en són membres legalment. Entenem que no els pertoca el cobrament, però ja han cobrat indegudament. Que el secretari emeti l´informe corresponent i, si fos el cas, retornin els diners indegudament percebuts?

    5.-Atès que s´ha augmentat un 60% les aportacions a grups polítics. Preguntem si s´aplicarà la limitació econòmica anual i proporcionals als mesos de l´any que resten i de mandat aprovada per el ple municipal, a les aportacions dels grups polítics municipals? Els regidors Sala complirà la seva promesa de rebaixar-ho al pressupost 2014 i 2015?

    6.- Atès que recentment ha arribat l´estudi tècnic sobre la regularització de les activitats comercials i botigues al nostre poble. Volem saber que pensa fer l´alcalde i el regidor delegat de medi ambient respecte les activitats comercials que funcionen sense regularització i/o legalització segons aquest estudi?

    8.-Al regidor de promoció econòmica senyor Mora, perquè anuncia a la web municipal de Llavaneres la celebració d´una fira de comerciants a Vallgorguina? No entenem aquesta forma estranya de promocionar el comerç de Llavaneres. Quin és verdader el motiu? Quins interessos hi te senyor Mora?

    9.-Al regidor d´hisenda que va informar en el mateix ple que s´estava fent efectiu el pagament de les partides que contemplava la modificació de pressupost 2/14 , atès que encara no s´havia fet les publicacions  i tràmits d´exposició publica . Volem saber si una de dos: ens va mentir o si va fer irregularitats comptables?

    10.- Davant les varies queixes de botigues del poble per la visita d´un senyor vinculat a certa formació política.  Quin ha sigut el criteri i el degut procés administratiu, si n´hi ha hagut, per licitar i atorgar la gestió i cobrament dels anuncis dels botiguers del poble al programa de la Festa Major? A qui se li va adjudicar? Quant es recaptarà per aquest anuncis? Quin serà el benefici per l´ajuntament?

    14.-Perque l´alcalde, màxima autoritat del poble, que va assistir al acte d´inauguració de l´exposició de Roser Capdevila al museu arxiu, no va intervindré en els parlaments, tot i que el protocol i la costum de Llavaneres, és l´alcalde qui clou els actes? Sr Garcia, el deixen parlar en públic els seus aliats de govern o li han demanat ( exigit) que no intervingui per algun tipus de raó?

    15.- Atès que hi ha un estudi de mobilitat del municipi fet per l´empresa INTRASL, empresa en la qual treballa un regidor de l´actual govern i que va ser realitzat i elaborat precisament quant aquest mateix regidor era el regidor de mobilitat de l´ajuntament (fet que, d´altre banda, ens sembla denunciable, molt poc ètic i reprovable), li preguntem a la regidora de mobilitat si en te coneixement i si s´aplicaran els canvis de mobilitat que preveia aquest estudi?

    16.-Quina empresa farà la auditoria que es van comprometre, qui serà el cost de l´auditoria i quan estarà acabada? O no la faran?

    Precs

    1.-Hem rebut varies queixes de veïns del poble que volen parlar amb l´alcalde senyor Garcia i no els donen hora amb l´alcalde perquè els dirigeixen obligatòriament als regidors delegats. Sabem que l´alcalde d´aquest govern multicolor de 6 partits polítics ha delegat absolutament totes les seves competències fins hi tot les mes pròpies de l´alcalde, les executives. El resultat és que tenim un alcalde sense cap poder i titella. Li recordem que els veïns del poble volen parlar dels seus problemes amb el seu alcalde no amb un regidor d´algun partit residual i minoritari que el poble no ha escollit per governar.  Atengui a la gent com alcalde.

    2.-Prego que ens contestin les peticions degudament entrades per el registre municipal d´informes sobre l´expedient de modificació de pressupost que es va presentar per el nou govern. Així mateix es van sol·licitar degudament còpia de diversos documents com per exemple les resolucions de la CJA,  les actes de la junta de delegats, el desglòs de les percepcions econòmiques municipals  dels regidors de govern, l´extracte de les despeses de Junta de Govern ( per cert un compromís que va assumir sr Garcia en el ple i no ha complert), etc...

    3.- Demanem al portaveu del grup de CIU que ens faci arribar còpia dels comptes del grup municipal de grup de CIU d´aquest mandat 2011 fins  l´actualitat. Atès que no s´han complert encara els acords presos vàlidament per unanimitat (inclòs per el portaveu) en sessions de grup municipal sobre repartiment i distribució dels diners del grup, atès que no s´han reemborsat encara els imports de factures corresponents al grup de CIU (per exemple: sopar de llista electoral el primer any de govern o factures d´impremta de campanyes CIU nacionals) pagades per antics regidors del grup i que encara resten pendents. Advertim del que disposa l´article 73.3 LBRL respecte l´obligatorietat del donar compte, si ho demana el ple, dels comptes de grups municipals i de les aportacions municipals de l´ajuntament a aquest. Demanem que ens faci arribar còpia dels comptes del grup i que compleixi les obligacions pendents aprovades degudament.

    4.- Preguem que per seguir la tradició de Llavaneres i salvaguardar la imatge de la figura de l´alcalde, tot i que tots sabem com ha anat la seva elecció...,que intervingui i parli a tots els actes i esdeveniments que es celebrin al poble donat que l´alcalde es la màxima autoritat i no pot delegar encara que vulgui, per vergonya o per mandat dels aliats polítics que busquen margina´l o eclipsa´l la seva intervenció al final dels mateixos.
    Pregem que també assisteixin als actes municipals com el dia internacional de museus al Museu arxiu o la Mediterranian sailing del port Balis on hi van assitir alcaldes d´altres viles veïnes i no precisament el del poble on es celebrava.

    5.- Que he demanat en vàries ocasions per escrit via etram còpia de les resolucions que estan arribant de la Comissió Jurídica Assessora sobre determinats decrets de contractació anul.lats per el ple municipal per suposats defectes. Atès que han passat més de 5 dies i no he rebut resposta exigeixo conforme el que disposa l´article 14del ROF “ todos los miembros de la corporacion local tienen DERECHO a obtenir ...cuantos antecedentes, datos o informacions obren en `poder de los Servicios de la corporacion y resulten precisos para el desarrollo de su funcion”, en relació a l´article 48.1 LPAC 30/1992,que determina el silenci positiu en aquest casos, que el secretari conforme aquest article em doni immediatament còpia d´aquestes resolucions que versen sobre expedients aprovats en ple municipal.

    6.- Atès que aquest govern tan variopint com multicolor, en resolució de Junta de Govern pressa per urgència el 13 de maig del 2014, requereix a determinats regidors de l´oposició l´entrega dels dispositius mòbils actuals i antics, sota l´excusa o pretexta d´una auditoria dels mateixos. Exigeixo que aquest requeriment també es  dirigeixi als regidors de govern actual ( Rubal, Mora, Ruiz, Ramon, Alsina, Nogueras i Garcia) perquè entreguin immediatament el dispositius mòbils anteriors, inventariats degudament i entregats els anys 2011, 2012 i 2013 (marques  Blackberry i altres de la companyia Vodafone), propietat de l´ajuntament i que aquest regidors tenen en el seu poder, i en silenci...; Doncs, cas contrari, es podria interpretar que s´han apropiat indegudament d´ells i ara només pretenen inventariar i reclamar els mòbils dels regidors únicament de l´oposició. I en cas de no entrega dels dispositius, que es valorin econòmicament de la mateixa manera que han fet amb els regidors de l´oposició. Cas contrari, l´esmentada resolució de la JG esdevindrà discriminatòria, parcial i arbitraria i ens obligarà a posar-ho en coneixement dels òrgans competents administratius i judicials.

    Moltes gràcies a tothom.

    JOSEP MOLINS

Diputació de Barcelona
^