X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 15.10.2014
Versió per imprimir
Comunicació
Regidor no adscrits (oposició). Bernat Graupera. Interpelacions a un govern divers, dispers i sense projecte
  • Bernat Graupera, conjuntament amb els regidors Pep Molins i Sandra Carreras vam presentar vaires mocions, precs i preguntes. Que van ser rebutjades sense argumentacions per el sis partits polítics que ara formen el govern del Llavaneres


    PREGUNTES FORMULADES AL PLE DE JULIOL 2014:

    1.- Atès que ja fa dos mesos aproximadament, per part de més d'1/3 part dels regidors d'aquest ajuntament, es va sol.licitar uns informes al secretari municipal sobre varis temes d'interès i que considerem actuacions irregulars d'aquest govern (cobrament de indemnitzacions improcedents, gestió de la publicitat de programa de festa major 2014, no entrega de les actes de Junta de delegats, etc...), volem saber quant s'evacuaran aquest informes?

    2.-Atès que el regidor Rubal ha dictat un decret en que atorga 10 dies per desmuntar una instal.lació d'una terrassa del restaurant Can Jaume a la platja de Llavaneres. Volem saber perquè perjudica al ciutadà obligant a fer la obra en els mesos d'estiu, quant aquest negoci està en màxima ocupació? El perquè de la seva resolució en aquest sentit?

    4.- Volem saber quan faran l'auditoria dels comptes que tan van pregonar quant van entrar al govern?

    5.- Quant s'ha recaptat en concepte total de publicitat i per els anuncis inclosos al programa de la festa major d'estiu del 2014? Quin preu han pagat els comerciants per un anunci de mida petita i per un de mida gran, i el cost de l comerciant per l'anunci de la contraportada? Necessitaríem que el secretari-Interventor ens certifiqui per escrit aquest extrems?

    6.- Atès que la regidora Neira no va contestar la pregunta, es torna a formular. Volem saber si la regidora Neira coneix un estudi de Pla de mobilitat i seguretat viaria de Sant Andreu de Llavaneres ( i els seus informes posteriors de seguiment dels anys 2011) fet per l'empresa INTRASL (empresa on te interessos el regidor Rubal) i si aplicarà el que disposa aquest informe de seguretat viaria i mobilitat a la mobilitat del nostre municipi?

    7.-Quina empresa farà la auditoria que es van comprometre, qui serà el cost de l´auditoria i quan estarà acabada? O, no la faran?

    8.- Interessa conèixer les actes i els ordres del dia de la nova Junta de delegats i que costa a l´ajuntament 600€ per cada regidor que hi assisteix i per cada dia que hi van. Quantes reunions de junta de delegats s´han fet? Amb quina periodicitat? Perquè no ens donen les actes , si es tracta d´una Junta de l´ajuntament amb caràcter orgànic on s´hauria d´aixecar acta? I ha alguna cosa a amagar? Necessitem que el secretari ens certifiqui que NO s'ha entregat cap acta d'aquesta Junta tot i que ha estat demanada reiteradament.

    9.-Hem fet la petició per escrit al registre d'entrada de l'ajuntament, demanant la devolució dels anteriors dispositius mòbils (propietat de l´ajuntament) actualment en possessió dels regidors de l´actual govern (Mora, Rubal, Garcia, Ramon, Nogueras, Alsina, Ruiz). Contestaran aquest escrit?. O només faran la reclamació dels dispositius mòbils antics dels anys 2009 al 2013 al regidors de l'anterior govern i actualment a la oposició?

    11.- Atès que hem tingut coneixement (i de molt bona font) de que el regidor Ruiz, d´urbanisme, té una activitat empresarial i comercial de motos elèctriques al garatge de la seva casa. Volem saber si te regularitzada aquesta activitat al padró d´activitats de Llavaneres,? Si paga taxa d´escombraries comercials (en cas contrari que s´aixequi el corresponents expedient)? Que el enginyer tècnic informi sobre la legalitat o no de tenir gran quantitat de motos elèctriques ( sembla ser més de 30...) amb les seves bateries contaminants en un garatge d´una casa particular i quins tipus de instal·lacions administratives i de prevenció perill a les persones pot tenir aquesta activitat comercial?

    12.- Atès que ja ha passat més de dos mesos des de que han arribat al govern, tenen algun Pla d´Actuació Municipal (PAM)? En pensen fer un o aniran improvisant sense rumb cadascú a la seva àrea plenipotencial?

    13.- Atès l´escrit del PSC Maresme repudiant i demanant la renuncia de la regidora Neira i informant que aquesta ja no representa ni el partit ni els socialistes de Llavaneres. Que farà? Actualment és SOCIALISTA O SOCIA-LISTA ? Conforme el que disposa el ROM quant es donarà compte del seu pas com a regidora no adscrita?

    14.- Al regidor d'Hisenda. Atès que el senyor Rubal ha signat decret atorgant al secretari municipal un complement econòmic equivalent al 20% de seu sou. Volem saber el motius? Volem saber quina és la xifra econòmica exacte del sou (sou i triennis) i del complement de destí i del complement específic ? Quin és l'import econòmic d'aquest nou complement (20%)? Quina serà la retribució total anual bruta del secretari municipal? A quina partida pressupostaria s'imputarà?

    15.-Atès que el senyor Salvador Ramon després de la baixa de militància de CDC ha tornat a donar-se d'alta de militància, tot just, després de poc temps. Volem saber si la maniobra de baixa i posterior alta de militància de CDC era per poder burlar la llei i poder aplicar l'article 73.3 LBRL i efectuar un frau de llei per propiciar la posterior Moció de censura?

    16.- Hem detectat que la regidora Neira efectua escrits redactats íntegrament en llengua castellana en resposta als ciutadans i per registre de sortida del nostre ajuntament ( per exemple escrit Reg Sortida. 2014/1801). Atès que el ROM de SA Llavaneres estableix que la llengua pròpia de l'ajuntament és el català. Seguirà responen en llengua castellana els escrits municipals, encara que el ciutadà no demani expressament que se li respongui en aquesta llengua?

    17.- Atès que s'ha efectuat la contractació d'un conserge municipal. Volem saber si s'ha seguit el procediment i criteri de la borsa de treball de conserges, atès que el contractat no ocupava el lloc precisament e immediat següent a la llista de l'esmentada borsa?

    18.- Volem saber quina és la quantitat econòmica satisfeta per l'ajuntament al grup municipal de CIU des de juliol del 2011 fins a l'actualitat? I que el secretari ens certifiqui aquesta xifra per escrit?


    Precs

    1.- Seguim rebent varies queixes de veïns del poble que volen parlar amb l´alcalde senyor Garcia i no els donen hora amb l´alcalde perquè els dirigeixen obligatòriament als regidors delegats. Atengui a la gent com a alcalde.

    2.- Davant el comportament secundari i residual, gairebé decoratiu del nou alcalde en als actes oficials de l'ajuntament, per exemple, flama del Canigó, cercavila i trobada de gegants, inauguracions del Museu arxiu i altres actes de la Festa Major...Novament ens veiem en l´obligació de fer aquest prec. Preguem que per seguir la tradició de Llavaneres i salvaguardar la imatge de la figura de l´alcalde que intervingui i parli a tots els actes i esdeveniments que es celebrin al poble.


    Bernat Graupera i Fabregas, Josep Molins i Puig, Sandra Carreras i Ruiz presenten al ple municipal la següent

    MOCIÓ PER LA IMPLANTACIÓ DEL SISTEMA D'ELECCIÓ DIRECTA DELS ALCALDES


    Atès que l'actual sistema indirecta d'elecció d'alcaldes als ajuntaments, ha produït i està produint problemes de legitimitat democràtica en l'elecció de la figura de l'alcalde, doncs en moltes ocasions, com el cas actualment de Sant Andreu de Llavaneres, s'escull un alcalde que no és el candidat de la llista més votada en unes eleccions democràtiques, sinó altra persona.

    Atès que el sistema democràtic radica essencialment en la votació de candidats i partits polítics en unes eleccions democràtiques i ha de ser el més votat i qui més recolzament electoral, qui governi.

    Atès que en moltes ocasions, com és actualment al nostre poble, que per una aliança interessada de partits perdedors a les eleccions municipals s'escull un alcalde que no era candidat i no ha tingut el suport electoral i recolzament de la ciutadania. Fet que provoca més desafecció en la política i desconfiança en els polítics.

    Atès que els pactes de partits i candidats perdedors, per derrocar al candidat realment guanyador a les eleccions, estan pervertint el sistema democràtic.

    Atès que a sant Andreu de Llavaneres, actualment tots els partits minoritaris i menys votats, de fins hi tot i amb tan sols 1 regidor de17, com SOS i PSC, o 2 regidors de 17 com ICV-GLL, han escollit un alcalde que no era candidat i estan governant conjuntament tot i no tenir cap recolzament electoral ni tenir la confiança dels ciutadans en unes eleccions democràtiques.

    Atès que per qüestions purament estratègiques de partits polítics i personals d'alguns personatges polítics, el nou alcalde és el numero 7 d'una llista electoral. Fet incomprensible i que no entén ningú i que no té el recolzament democràtic ni la legitimitat a les urnes com a candidat d'una força política en unes eleccions democràtiques.

    Atès que els partits perdedors,minoritaris i marginals , depenen de la situació electoral d'un municipi, poden arribar a tenir més força política que la obtinguda realment a les urnes, i fins hi tot poden ser injustament decisius i determinants en la formació d'un govern.

    Atès que situacions com la viscuda actualment a Sant Andreu de Llavaneres perverteixen la democràcia amb aliances de perdedors per governar.

    Atès que cal regenerar la democràcia perquè situacions injustes no es tornin a produir i que l'alcalde de Llavaneres sigui el candidat que han escollit realment els ciutadans i no qualsevol altre personatge oportunista.

    Perquè a Llavaneres tinguem un alcalde que realment hagin escollit democràticament els llavanerencs de forma directa i sigui el candidat de la llista política més votada.

    Per tot l'anterior, demanem que s'aprovi al ple municipal aquesta Moció i els següent punts:

    1.-Donar suport a la iniciativa legislativa per reformar la normativa electoral i que s'instauri un sistema d'elecció directa dels alcaldes als ajuntament en primera o segona volta.

    2.- Que mai més torni a succeir, que per aliances de partits menys votats i minoritaris es nomeni un alcalde que no ha sigut escollit majoritàriament com a candidat d'una formació política per els votants de Sant Andreu de Llavaneres en unes eleccions democràtiques i es formin governs contraris al sentir de la majoria de ciutadans.

    Sant Andreu de Llavaneres, a 16 de juliol 2014


    Bernat Graupera i Fàbregas, Josep Molins i Puig, Sandra Carreras i Ruiz presenten al ple municipal la següent


    MOCIÓ PERQUÈ L'AJUNTAMENT DE SANT ANDREU DE LLAVANERES ES DONI DE BAIXA DE LA FMC


    Atès que el nostre ajuntament pertany a la FMC i alhora, de forma atípica i insòlita, a la AMC, doncs totes dues entitats agrupen els municipis de Catalunya i presten els mateixos serveis a les entitats locals.


    Atès que pertanya a la FMC té un cost de més de 3.000€ anuals .

    Atès els fets recents sobre el cobrament de diners, sembla ser de forma fraudulenta, per part d'alguns alcaldes de la FMC, bàsicament socialistes, comunistes, ecosocialistes, etc...

    Atès que tots els anteriors alcaldes de S. A. Llavaneres, tot i pertanya, tenir inclòs càrrecs i assistir a les reunions de la FMC, mai han cobrat res de la FMC sota cap concepte.

    Per tot l'anterior, demanem que s'aprovi al ple municipal aquesta Moció i el següent punts:

    1.-Donar-se de baixa immediatament de la FMC i pertanya únicament a l'Associació de Municipis de Catalunya (AMC), entitat que agrupa municipis de Catalunya i presta els mateixos serveis.


    Sant Andreu de Llavaneres, a 16 de juliol 2014


    Aquestes Mocions van ser rebutjades pels sis partits que ara formen el nou govern de Llavaneres.

    Moltes gràcies i seguirem treballant,

    BERNAT GRAUPERA

Diputació de Barcelona
^