X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 15.11.2014
Versió per imprimir
Comunicació
Regidor no adscrits (oposició). Bernat Graupera. Augmenten la pressió fiscal i augmenten les despeses
Novembre de 2014
  • Tots coneixíem que el nou govern de concentració de sis partits polítics que ara governa Llavaneres, apujaria la pressió fiscal, i així ha sigut. Fins i tot, en un any electoral com el 2015. No volem ni imaginar què farien en altres períodes. Hi ha partits polítics minoritaris del nou govern com GLL, SOS, ERC i la regidora No-socialista (no representa i expulsada segons el propi PSC del Maresme) que tenen obsessió en apujar la pressió fiscal i en augmentar el impostos i les taxes, sobretot l'IBI, clavegueram i l'aigua. Així ho deien anteriorment i així ho han fet ara que governen.

    En el ple municipal d'octubre 2014 es va aprovar pels 6 partits del nou govern i amb el vot en contra nostre i del PP, les ordenances fiscals del 2015 que preveuen un augment de l'IBI de més del 2% i també l'impost del clavegueram. També s'instaura una nova taxa que hauran de pagar les entitats del poble per utilitzar els espais públics.

    També han aprovat en només 6 mesos de govern de concentració vàries modificacions de crèdit del pressupost per augmentar la despesa en moltes partides pressupostàries. A més d'una falta de previsió pressupostària, significa un augment de les despeses fixes de l'Ajuntament, com per exemple la despesa en personal i augment retributiu de treballadors municipals.

    Cal dir que el comptes municipals del 2013-2014, període on governava CIU i PP, es van aprovar i resulten positius amb un estalvi net per a l'Ajuntament. Fet que demostra que l'Ajuntament estava sanejat i sense dèficit.

    Aquest és el resultat inequívoc d'una bona tasca de gestió econòmica del govern de CIU i PP del 2011 al 2014.


    D'altra banda, adjuntem les preguntes que vam formular al passat ple d'octubre:

    PREGUNTES A FORMULAR AL PROPER PLE ORDINARI D'OCTUBRE DE 2014:

    1.- Volem saber el motiu pel qual s'ha canviat la dinàmica de l'acte de la Diada Nacional 11S i especialment perquè s'ha restringit i coartat a les entitats i partits polítics la representació i assistència a l'ofrena floral institucional amb un sol representant.

    2.-Per què els sous i retribucions es van apujar als regidors de govern un 50% el juliol del 2014?

    3.- S'ha publicat a la web municipal que el regidor Joan Rubal va anar i participar a Bilbao al País Basc a unes jornades de la direcció de tràfic del departament de Seguretat del govern basc. Volem saber per què el regidor Rubal que no és regidor de Mobilitat ni Trànsit va participar en aquestes jornades de mobilitat i en qualitat de què? Volem saber si el regidor Rubal ha fet servir l'Ajuntament i el seu càrrec de regidor per afavorir la seva empresa de mobilitat i aconseguir contactes empresarials a l'administració basca en benefici propi i particular? Quin cost econòmic ha tingut per a l'Ajuntament? Quin benefici té per a l'Ajuntament de Llavaneres que el regidor Rubal es reuneixi amb el director de Mobilitat del govern basc i de Donosti?

    4.- Atès que el 29 de setembre del 2014 per registre d'entrada de l'Ajuntament es va rebre escrit de la Fiscalia Provincial de Barcelona que comunicava l'obertura de diligencies investigació nº 473/14 contra el regidor Joan Mora Buch per una presumpta irregularitat i malversació de cabdals públics en la gestió dels anuncis de publicitat de l'Ajuntament al programa de la festa major del 2014 i demanava informació i documentació al respecte. I atès que han passat uns mesos sense tenir resposta ni les dades demanades per escrit. Quant s'ha recaptat en concepte total de publicitat i pels anuncis inclosos en el programa de la festa major d'estiu del 2014? Quin preu han pagat els comerciants per un anunci de mida petita i per un de mida gran, i el cost del comerciant per l'anunci de la contraportada? Necessitaríem que el secretari-Interventor ens certifiqui per escrit aquest extrems?

    5.- Atès que en data 18 setembre del 2014 la Fiscalia de delictes urbanístics ha obert diligències d'investigació nº842/2014 contra el senyor Joan Rubal per unes actuacions en el marc del decret 193/2014 de 8 de maig dictat per el propi Rubal en relació a una activitat del municipi. Volem saber si col·laboraran amb la Fiscalia? Vole saber perquè sospitosament en dia següent a la recepció de l'escrit de fiscalia el senyor Rubal dicta precipitadament el mes de setembre varis decrets sobre aquesta qüestió? I perquè per rematar les sospites el senyor garcia en data 10 octubre avoca i retira les competències de la regidoria del sr rubal en la gestió i tramitació d'aquest mateix cas?

    6.-En contra del sentit comú i en contra del criteri de la mateixa tècnica de comunicació. Perque el senyor garcia ha donat ordres a la tècnica de comunicació perque no es publiqui a la web municipal l'article dels grups polítics i regidors presentat degudament el mes de setembre?

    7.- Atès que el regidor Ruiz, d'Urbanisme, en el ple de juliol del 2014, va reconèixer tenir una activitat empresarial i comercial de motos elèctriques al garatge de casa seva que era per exportació a l'estranger de les mateixes, tali com va reconèixer en el plenari municipal de juliol del 2014. Volem saber perquè no te regularitzada aquesta activitat al padró d´activitats de Llavaneres,? Perquè no paga taxa d´escombraries comercials? Perquè l'enginyer tècnic no informa sobre la legalitat de l'activitat i de tenir gran quantitat de motos elèctriques ( sembla ser més de 30)? Està prevaricant sr Ruiz?

    8.- Atès que ja ha passat més de dos mesos des de que han arribat al govern, tenen algun Pla d´Actuació Municipal (PAM)? En pensen fer un o aniran improvisant sense rumb cadascú a la seva àrea plenipotencial?

    9.- Atès l'escrit del PSC Maresme repudiant i demanant la renúncia de la regidora Neira i informant que aquesta ja no representa ni el partit ni els socialistes de Llavaneres. Que farà? Actualment és SOCIALISTA O SOCIA-LISTA ? Conforme el que disposa el ROM, quan es donarà compte del seu pas com a regidora no adscrita?

    10.- Al regidor d'Hisenda. Atès que el senyor Rubal ha signat decret atorgant al secretari municipal un complement econòmic equivalent al 20% de seu sou. Volem saber el motius? Volem saber quina és la xifra econòmica exacte del sou (sou i triennis) i del complement de destí i del complement específic ? Quin és l'import econòmic d'aquest nou complement (20%)? Quina serà la retribució total anual bruta del secretari municipal? A quina partida pressupostaria s'imputarà?

    11.-Atès que el senyor Salvador Ramon després de la baixa de militància de CDC ha tornat a donar-se d'alta de militància, tot just, després de poc temps. Volem saber si la maniobra de baixa i posterior alta de militància de CDC era per poder burlar la llei i poder aplicar l'article 73.3 LBRL i efectuar un frau de llei per propiciar la posterior moció de censura?

    12.- Volem saber quina és la quantitat econòmica satisfeta per l'ajuntament al grup municipal de CIU des de juliol del 2011 fins a l'actualitat? I que el secretari ens certifiqui aquesta xifra per escrit.

    Precs

    1.- Seguim rebent varies queixes de veïns del poble que volen parlar amb l´alcalde senyor Garcia i no els donen hora amb l´alcalde perquè els dirigeixen obligatòriament als regidors delegats. Atengui a la gent com a alcalde.

    2.- Després dels actes de la Festa Major i constatant el comportament secundari i residual, gairebé decoratiu del nou alcalde als actes oficials de l'ajuntament, per exemple, flama del Canigó, cercavila i trobada de gegants, inauguracions del Museu arxiu, trobada de gegants i altres actes de la Festa Major... Novament ens veiem en l´obligació de fer aquest prec. Preguem que per seguir la tradició de Llavaneres i salvaguardar la imatge de la figura de l´alcalde que intervingui i parli a tots els actes i esdeveniments que se celebrin al poble.

    3. Atès que ja fa quatre mesos aproximadament, per part de més d'1/3 part dels regidors d'aquest ajuntament, es va sol.licitar uns informes al secretari municipal sobre varis temes d'interés i que considerem actuacions irregulars d'aquest govern (cobrament d'indemnitzacions improcedents, gestió de la publicitat de programa de festa major 2014, etc...), atès el temps transcorregut, demanem que s'evacuïn aquest informes per part del secretari?


    Moltes gràcies a tots i aprofitar per agraïr al voluntaris i a tot el poble de Llavaneres la mostra de civisme, alegria i participació demostrat al procés participatiu del 9N.

    Bernat Graupera

Diputació de Barcelona
^