Llavaneres ha celebrat aquest cap de setmana la 21a Festa del Pèsol, amb una proposta adaptada a l'actual situació epidemiològica. Un dels moments més especials va ser el lliurament del pèsol d'or a Can Farnés, pel seu compromís amb la venda del pèsol garrofal de Llavaneres des de fa dècades. El guardó el va recollir Joan Farnés de mans de l'alcalde, Nani Mora, i de la regidora Teresa Vidal. A més, es va celebrar una nova edició del concurs Llavamasterxef, i es va poder visitar la fira-mercat al parc del Primer d'Octubre i degustar el millor pèsol en tres establiments de la vila, Vil·la Minerva, Ca l'Arnau i Pins Mar. L'Ajuntament de Llavaneres vol agrair l'esforç i la dedicació dels nostres pagesos, comerciants i restauradors, que contribueixen dia a dia a fer del pèsol de Llavaneres un producte reconegut internacionalment. Al perfil d'Instagram del consistori, @AjLlavaneres, podeu recuperar els vídeos que ha encarregat la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum per donar a conèixer tot el procés de producció del pèsol de Llavaneres, com ja va fer a la tardor en el moment de la sembra. Des del consistori animem els nostres vilatans a gaudir dels productes locals durant tot l'any. Fins al 2 de maig, encara hi ha temps de degustar la millor gastronomia local amb el pèsol com a protagonista.
Una de les novetats d'aquesta 21a edició de la Festa del Pèsol ha estat que la degustació del pèsol, que tradicional se servia al parc de Ca l'Alfaro, s'ha fet directament als restaurants participants. Aquesta mesura ha permès mantenir l'activitat però evitar concretació de persones, ja que el tast s'havia de fer amb reserva prèvia. Tot i les modificacions organitzatives a què ha obligat la pandèmia, en aquesta edició no ha faltat ni el lliurament del pèsol d'or ni el concurs de cuina Llavamasterxef.
Al concurs, que es va fer de manera presencial al restaurant Vil·la Minerva, hi van participar set equips i un total de 15 concursants, i aquests van ser els guanyadors:
Pel que fa a Llavamasterxef Junior, l'equip guanyador va estar format per Carlota Ortiz Serra, Oriol Jusmet i Carles Ortiz Martinez, que van cuinar tres plats: Pa japonès, com a plat estrella; Timbal de verdures amb mouse de pèsol garrofal, com a plat de pèsol, i Tiramisú, com a postres.
La regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum, Teresa Vidal, vol donar les gràcies a totes les persones i establiments que han fet possible aquesta 21a Festa del Pèsol i fa una valoració positiva de les activitats. "M'ha agradat aquest format de festa; n'estem molt satisfets i agraits per la resposta rebuda", ha comentat Vidal.
La regidoria obre ara un procés de recollida d'opinions i suggeriments, adreçada tant als expositors com als visitants. Hi podeu participar, clicant a aquest enllaç.