Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 19.04.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Can Farnés rep el Pèsol d'Or 2021
Pau Oller Armengol guanya dos dels premis del concurs de cuina Llavamasterxef

Llavaneres ha celebrat aquest cap de setmana la 21a Festa del Pèsol, amb una proposta adaptada a l'actual situació epidemiològica. Un dels moments més especials va ser el lliurament del pèsol d'or a Can Farnés, pel seu compromís amb la venda del pèsol garrofal de Llavaneres des de fa dècades. El guardó el va recollir Joan Farnés de mans de l'alcalde, Nani Mora, i de la regidora Teresa Vidal. A més, es va celebrar una nova edició del concurs Llavamasterxef, i es va poder visitar la fira-mercat al parc del Primer d'Octubre i degustar el millor pèsol en tres establiments de la vila, Vil·la Minerva, Ca l'Arnau i Pins Mar. L'Ajuntament de Llavaneres vol agrair l'esforç i la dedicació dels nostres pagesos, comerciants i restauradors, que contribueixen dia a dia a fer del pèsol de Llavaneres un producte reconegut internacionalment. Al perfil d'Instagram del consistori, @AjLlavaneres, podeu recuperar els vídeos que ha encarregat la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum per donar a conèixer tot el procés de producció del pèsol de Llavaneres, com ja va fer a la tardor en el moment de la sembra. Des del consistori animem els nostres vilatans a gaudir dels productes locals durant tot l'any. Fins al 2 de maig, encara hi ha temps de degustar la millor gastronomia local amb el pèsol com a protagonista.

Una de les novetats d'aquesta 21a edició de la Festa del Pèsol ha estat que la degustació del pèsol, que tradicional se servia al parc de Ca l'Alfaro, s'ha fet directament als restaurants participants. Aquesta mesura ha permès mantenir l'activitat però evitar concretació de persones, ja que el tast s'havia de fer amb reserva prèvia. Tot i les modificacions organitzatives a què ha obligat la pandèmia, en aquesta edició no ha faltat ni el lliurament del pèsol d'or ni el concurs de cuina Llavamasterxef.

Al concurs, que es va fer de manera presencial al restaurant Vil·la Minerva, hi van participar set equips i un total de 15 concursants, i aquests van ser els guanyadors:

  • Plat Estrella: Pau Oller Armengol. Nom plat: Moment
  • Plat Pèsol: Natàlia Montoya Sánchez i Sergio González Izquierdo. Nom plat: Timbal de pèsol garrofal
  • Postres: Pau Oller Armengol. Nom plat: Somriure

Pel que fa a Llavamasterxef Junior, l'equip guanyador va estar format per Carlota Ortiz Serra, Oriol Jusmet i Carles Ortiz Martinez, que van cuinar tres plats: Pa japonès, com a plat estrella; Timbal de verdures amb mouse de pèsol garrofal, com a plat de pèsol, i Tiramisú, com a postres.

La regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum, Teresa Vidal, vol donar les gràcies a totes les persones i establiments que han fet possible aquesta 21a Festa del Pèsol i fa una valoració positiva de les activitats. "M'ha agradat aquest format de festa; n'estem molt satisfets i agraits per la resposta rebuda", ha comentat Vidal.

La regidoria obre ara un procés de recollida d'opinions i suggeriments, adreçada tant als expositors com als visitants. Hi podeu participar, clicant a aquest enllaç.

Concurs de cuina Llavamasterxef 2021

Informació relacionada
Diumenge, 18 d'abril de 2021
Diumenge, 18 d'abril de 2021
A càrrec de la seva autora Mercè Armengol
Dissabte, 17 d'abril de 2021
A càrrec de Mònica Oleart i Rosa Nonell, gerents d'El Racó del Navegant
Dissabte, 17 d'abril de 2021
L'acte tindrà tindrà lloc al restaurant Vil·la Minerva
Dissabte, 17 d'abril de 2021
El concurs es farà amb format presencial i aforament limitat al restaurant Vil·la Minerva
Dissabte, 17 d'abril de 2021
Emissió de la recepta del pèsol garrofal per Ràdio Llavaneres en el 107.8 de la FM.
Dissabte, 17 d'abril de 2021
A càrrec d'Assumpta Mercader
La Festa del Pèsol 2021 se celebra el 17 i 18 d'abril, adaptada a la situació epidemiològica actual
Se celebrarà el cap de setmana del 17 i el 18 d'abril amb un format adaptat a la situació sanitària actual
Se servirà fins al 2 de maig als restaurants participants
Diputació de Barcelona
^