Del barri marítim al nucli urbà
Al llarg d'aquest dos quilometres que separen el nucli mariner del nucli urbà, situat a la part alta del terme, només s'hi podien trobar, a banda i banda de la riera de Llavaneres, vinyes i camps de conreu.
Actualment, als terrenys més planers vora el mar, hi podem trobar encara alguns camps dedicats a la floricultura i al conreu del pèsol. Els pèsols de Llavaneres, coneguts arreu de Catalunya per la seva extraordinària dolçor, són un element important per a la promoció del nostre municipi. Quan és la temporada són molts els ciutadans que es desplacen per comprar-los o degustar-los excel·lentment cuinats als nostres restaurants.
A banda, doncs, d'aquests camps de conreu de la part baixa del terme, podem trobar xalets, urbanitzacions i un camp de golf situats a ambdós costats de l'eix format per la riera i la carretera que uneix el poble amb el barri marítim.
Poc abans d'arribar al nucli urbà, ja es poden assenyalar alguns punts d'interès d'aquest recorregut. A la banda de ponent de la riera, a la confluència de les rieres de Catà i de la Vall, podem veure el monument al cardenal Vives i Tutó, inaugurat el 1950 en record d'aquest influent cardenal nascut a la nostra població. Al seu darrera hi ha un petit parc. Al costat de llevant podem destacar algunes masies, de reduïdes dimensions, dels segles XVII i XVIII, com a can Ros, can Valls, i can Tamis.
També cal destacar la casa senyorial de can Caralt, residència fins fa pocs anys del comte de Caralt. Aquesta casa és actualment de propietat municipal i s'hi ha instal·lat recentment l'Escola Municipal de Música i el Museu-Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres. Als terrenys del costat de la casa, que eren les quadres i les cases dels treballadors, s'hi està construint un nou institut d'ensenyament secundari.
El barri marítim - Nucli urbà: Ca l'Alfaro, l'Esglèsia parroquial - L'empremta modernista - Molí d'en Cabot - Rocs de Sant Magí - Esglèsia antiga i ermita de la Llorita - Vistes panoràmiques