Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
Nucli urbà

Ca l'Alfaro

Aquesta és una casa d'estiueig que va fer construir el pintor Nicolás Alfaro el 1886, i és obra de l'arquitecte modernista Eduard Mercader i Secanella. Actualment és de propietat municipal; hi ha instal·lades diverses dependències administratives de l'Ajuntament i, a la planta baixa, hi ha una petita sala d'actes i exposicions. És envoltada d'un gran parc on se celebren molts dels actes festius de la població, especialment els de la festa major de la Minerva, a l'estiu. Aquest seria un punt d'informació a la nostra ruta.

Des del darrera de la casa surt una petita ruta que puja fins a dalt del turó d'en Cassany (163 m). En aquest turó hi ha una glorieta que va construir el comte de Caralt i que, des de començaments del segle XX, va ser un bell mirador sobre la població, des del qual fotògrafs com Roissin o Thomas, van fer la majoria de fotografies panoràmiques que conservem.

L'església parroquial

És un gran edifici d'estil neoclàssic, construït entre finals del s. XVIII i començaments del XIX, i finalment, inaugurat el 1836. Del seu interior, cal destacar-ne el retaule major del s. XVII, obra de l'escultor Gaspar Huguet i del pintor italià Joan B. Toscano. De la mateixa època són els retaules del Roser, de sant Isidre i de sant Joan, i també el sant Crist de talla, que és del 1637. Totes aquestes obres procedeixen de l'antiga església parroquial, que és l'actual església del cementiri.

També s'hi poden veure treballs del pintor modernista Lluís Masriera, com són els quadres del Via Crucis, els frescos de la paret d'una capella lateral i els quatre evangelistes del basament de l'altar major.

El barri marítim - La riera - L'empremta modernista - Molí d'en Cabot - Rocs de Sant Magí - Església antiga i ermita de la Llorita - Vistes panoràmiques

Punts d'interès

Diputació de Barcelona
^