X
Emergčncia per sequera!
Notícies
21.07.2022
Obrim la pluja d'idees del Pressupost Participatiu de Llavaneres
Teniu temps per fer arribar les vostres propostes: decidim la destinació de 100.000 euros del Pressupost municipal del 2023

La Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Llavaneres, amb el suport de l'àrea d'Economia, ja té en marxa la cinquena edició del Pressupost Participatiu, amb l'objectiu que la ciutadania imagini, proposi i decideixi en què invertim una part dels recursos públics. El procés participatiu es va presentar dimecres 20 de juliol, al vespre, al parc de Can Matas, en un acte que va comptar amb la participació de l'alcalde, Nani Mora, del regidor d'Economia, Albert Sala, i del regidor de Participació Ciutadana, Gerard Viladomat. El proper pas, ara, és que ens feu arribar les vostres propostes d'inversions: disposem de 100.000 euros en el pressupost municipal del 2023. Hi podeu participar si teniu més de 16 anys i esteu empadronats a Llavaneres (amb data de 20 de juliol de 2022): només cal que empleneu aquest formulari, tot indicant el vostre DNI i la data de naixement. Consulteu les bases del procés participatiu, abans de fer-ho.

Us recordem que la tria es farà durant aquest segon semestre del 2022 i que l'execució dels projectes seleccionaran es portarà a terme durant el proper any. Com a novetat d'aquest 2022, la participació s'obre a totes les persones empadronades a Llavaneres i majors de 16 anys (els han d'haver complert el dia 20 de juliol). A més, tindrà format híbrid: la presentació i la cloenda són presencials i les fases d'informació i de tria dels projectes es farà de manera telemàtica. S'establiran uns dies d'atenció presencial, tant a l'OAC de l'Ajuntament com al Casal Jove, per ajudar els veïns a participar en el procés de decisió. Aquí podeu consultar l'estat d'execució dels projectes escollits per la ciutadania per a la quarta edició dels pressupostos participatius.

  Què són inversions?  

  • La creació de noves infraestructures o reposició de les existents (urbanització, mobiliari urbà, enllumenat, parcs, jardins i zones verdes, adequació de solars, fonts, remodelació de voreres o asfaltatge, senyalística vial…).
  • La reforma d’edificis i equipaments de titularitat municipal (escoles, centres cívics, instal·lacions esportives, biblioteques…).
  • L'adquisició o reposició de vehicles.
  • L'adquisició d'aplicacions informàtiques i propietat intel·lectual.

Les propostes presentades han de complir amb les següents condicions:

  • Tenir un interès general i de gaudi per a tota la població, no només per a col·lectius específics.
  • Donar resposta a una necessitat o problemàtica específica.
  • Concretar la inversió a realitzar i ser valorable econòmicament.
  • Fer referència a temes de competència municipal i respectar el marc jurídic i legal existents.
  • No contradir els plans municipals aprovats.
  • Ser viables tècnicament.
  • Plantejar actuacions sostenibles, que no comprometin les necessitats i les possibilitats de desenvolupament presents i futures.
  • No superar la quantitat econòmica assignada (100.000 euros). 
  • Ser considerada una inversió, amb principi i amb final.
  • No contemplar subvencions, ajuts o altres tipus d’assistència econòmica.

  Les fases del procés participatiu 

Un cop aprovades les bases i presentat el procés participatiu -l'acte es va fer dimecres 20 de juliol, al parc de Can Matas- continuem amb el calendari previst: 

Fase 2. Recollida de propostes: del 21 de juliol al 2 d’octubre de 2022. Telemàticament, aquí.

Fase 3. Validació de les propostes rebudes: del 3 al 21 d’octubre de 2022. Treball intern de la Comissió Tècnica.

Fase 4. Comunicació dels projectes viables i primera tria: del 24 d’octubre al 6 de novembre. Telemàticament, a través del web de Participació Ciutadana.

Fase 5. Valoració econòmica dels projectes preseleccionats: del 7 de novembre a l’1 de desembre de 2022. Treball intern de la Comissió Tècnica.

Fase 6. Comunicació dels projectes inclosos en la segona tria, i votació: del 5 al 18 de desembre. Telemàticament, a través del web de Participació Ciutadana.

Fase 7. Presentació dels projectes finalistes: 20 de desembre de 2022. Presencial, a la Biblioteca municipal de Llavaneres, a les 20 hores.

Fase 8. Execució dels projectes i seguiment (any 2023). Treball intern de la Comissió Tècnica.

 Atenció presencial 

En cas de no disposar d’ordinador o bé per aclarir dubtes, els proposants podran ser atesos a l’OAC de l’Ajuntament i també al Casal Jove, tant durant la fase de pluja d'idees com de tria final. A més, es podran posar en contacte amb la Regidoria de Participació Ciutadana per correu electrònic participacio@ajllavaneres.cat o bé per telèfon al 937023600

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^