Plaça de la Vila, 1
937023600
participacio
El procés participatiu 'Som Accessibles', que la Regidoria de Participació Ciutadana ha dut a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona, arriba al final. Durant tot l'any 2024 s'ha treballat amb l'objectiu de sensibilitzar la població respecte a les dificultats que es troben diàriament els col·lectius amb diversitat funcional (física, cognitiva o sensorial). A més, durant les fases de diagnosi i deliberació ciutadana, s'han recollit aportacions, propostes i suggeriments de la ciutadania en relació amb les barreres existents al municipi a través de diversos mecanismes, com entrevistes, itineraris ciutadans i mapes interactius. La darrera acció ha estat la distribució d'un quadern de debat ciutadà, per diferents punts del municipi. El quadern s'adreçava a totes les persones que viuen o treballen a Llavaneres i era anònim i confidencial. En total, s'ha recollit les aportacions de 170 persones. La millora de voreres i de la il·luminació viària són dos dels punts forts de les demandes ciutadanes. La Regidoria de Participació vol agrair la col·laboració de les entitats i de les persones que han col·laborat en tot el procés i avança que els resultats serviran de punt de partida del Pressupost Participatiu 2025. Pròximament, es publicarà la memòria final del procés participatiu i també es tindrà en compte en el futur Pla d'Accessibilitat de Sant Andreu de Llavaneres.
Durant la primera fase, es van dur a terme entrevistes en profunditat amb agents clau de la vila i de la comarca relacionats amb l'accessibilitat (entitats, col·lectius...). Es van realitzar un total de tretze entrevistes. En aquestes sessions es van recollir inquietuds, propostes i suggeriments sobre l'accessibilitat a Llavaneres. Podeu recuperar les entrevistes, aquí.
Fase 2. Deliberació ciutadana
En una segona fase, el procés es va obrir a tota la població. El projecte es va presentar en societat en el marc de 'Som de Barri: la Festa', diumenge 16 de juny, al parc de Ca l'Alfaro. Es van dur a terme tallers sobre accessibilitat i es va proposar un recorregut pels carrers de la vila per detectar-hi punts crítics. Totes les propostes rebudes durant la fase inicial i durant la trobada es van tenir en compte per confeccionar el posterior quadern de debat ciutadà. L'objectiu del quadern de debat ciutadà era tenir una visió més àmplia sobre l'accessibilitat al municipi i generar una reflexió col·lectiva per conscienciar la població.
Quadern de debat ciutadà.
Fase 3. Tancament i elaboració de l'informe de resultats
Les demandes i observacions d'entitats, col·lectius i població en general s’analitzaran i es recolliran en un informe de resultats i una memòria final per tal que siguin tingudes en compte en el nou Pla d’Accessibilitat de Llavaneres.
En la fase de deliberació ciutadana hi van participar 170 persones, que van emplenar 95 quaderns. Algunes de les propostes considerades més prioritàries segons aquesta mostra són la millora de les voreres, més i millor il·luminació nocturna, l'adaptació de comerços i la col·locació de més bancs per seure-hi, entre d'altres.
Detall de l'informe de resultats.
Pressupost Participatiu
Durant el primer trimestre del 2025, l'Ajuntament de Llavaneres durà a terme una nova edició del Pressupost Participatiu, que en aquest cas s'adreçarà a executar obres de millora de l'accessibilitat al municipi. El formulari per a la tria final es basarà en les propostes recollides durant tot el procés participatiu de 'Som Accessibles' i en la priorització que se n'ha fet amb el quadern de debat ciutadà. L'objectiu és destinar 100.000 euros del pressupost municipal de l'any que ve a millorar l'accessibilitat a Llavaneres.