X
Estat d'alarma: Covid-19.
Ca l'Alfaro
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 21.05.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres convoca disset nous Plans d'Ocupació per al 2020
El consistori compta amb 212 mil euros per contribuir a pal·liar els efectes de la crisi entre la població

Plans d'ocupació 2020L'Ajuntament de Llavaneres s'ha dotat d'una partida extraordinària de 136.437,44 euros per incentivar la contractació. Aquests diners s'afegeixen als 76.201,26 euros provinents de la Diputacíó de Barcelona i, per tant, el pressupost total per a noves contractacions aquest 2020 serà de 212.638,70 euros. Els Plans Ocupacionals 2020 amb pressupost propi passen de les quatre places previstes inicialment a un total de setze llocs de treball; s'hi han d'afegir quatre places més que es finançaran amb recursos supramunicipals (un és de nova convocatòria i tres es prorroguen). A més del nombre de contractacions, s'amplien els perfils professionals per tal de facilitar-hi l'accés d'una major part de la població i en la valoració dels candidats s'hi inclouen mesures de caràcter social. Les sol·licituds per prendre part de la convocatòries es poden presentar fins al 6 de juny.

En total, el consistori convoca setze places, que es finançaran amb recursos propis, i una plaça d'arquitecte tècnic, que es tira endavant a través de la subvenció rebuda de la Diputació de Barcelona en el marc del Programa Complementari de Millora de l'Ocupabilitat. La subvenció també permetrà prorrogar tres contractes de personal que actualment ja estan treballant per al consistori. Concretament, un lampista i dos conserges. Tot plegat, amb l'objectiu de pal·liar els efectes d'aquesta crisi provocada per la Covid-19 i contribuir a millorar la situació socioeconòmica, personal i professional dels veïns de Llavaneres.

Un dels objectius d'aquests Plans Ocupacionals 2020 que impulsa l'Ajuntament de Llavaneres és afavorir la contractació dels col·lectius amb més dificultats en la recerca de feina (majors de 45 anys, menors de 30 anys, aturats de llarga durada, famílies monoparentals i nombroses, persones amb discapacitat...). A més, també es tindrà molt en compte la situació sociofamiliar i l'anàlisi curricular de la persona de manera que la puntuació obtinguda analitzarà els tres aspectes troncals: els laborals i personals, els socioeconòmics i els curriculars.

Situació actual

Els efectes de la crisi del coronavirus ja són evidents en l'economia i concretament en les dades d'atur del mes d'abril. Al municipi, el total de persones en situació d'atur s'eleva a 470, segons les dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya. Això implica un increment de 33 persones respecte el mes anterior, que representa un augment del 8,55% intermensual, i 98 persones més -equivalent a un increment del 26,34% interanual-, si comparem les dades d'atur amb les del mateix període de l´any passat. Amb aquesta xifra, la taxa d'atur municipal s'eleva a un 10,28% de la població activa, cosa que suposa un increment del 2,02% respecte la taxa del mes d'abril de l'any passat.

Aquestes dades no inclouen aquelles persones que s'han vist afectades per Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTOS) i que segons dades facilitades pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya al municipi, a data de 30 d'abril, han estat de 101 expedients tramitats i un total de 565 persones afectades.

Plans Ocupacionals 2020: recursos propis

La convocatòria inclou setze llocs de treball:

  • 6 Peons de la brigada jove
  • 3 Peons per a la brigada
  • 1 Vigilant de la zona blava
  • 3 Auxiliars administratius
  • 1 Tècnic de Joventut
  • 1 Tècnic de Comunicació
  • 1 Tècnic de Turisme
Anunci i bases de la convocatòria.
Cliqueu aquí per accedir al tràmit de sol·licitud de participació.

Plans Ocupacionals 2020: subvencionats per la Diputació

Aquesta segona convocatòria inclou un lloc de treball:

  • 1 Arquitecte tècnic
Anunci i bases de la convocatòria.
Cliqueu aquí
per accedir al tràmit de sol·licitud de participació.

Àrea de suport

Documentació

Declaració jurada: no percepció de retribucions

Autorització a menors no emancipats

Diputació de Barcelona
^