Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 06.06.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Èxit de les xerrades sobre educació afectivosexual per a famílies
Se n'han organitzat a les dues escoles i a l'Intitut Llavaneres

L'Ajuntament de Llavaneres, l'Escola Jaume Llull, l'Escola Serena Vall, l'Institut Llavaneres i les associacions de famílies dels tres centres escolars han col·laborat per oferir tres xerrades sobre educació afectivosexual a les famílies dels alumnes. Les xerrades han anat a càrrec de SIDA STUDI, una associació sense ànim de lucre declarada d'utilitat pública, amb un funcionament organitzatiu horitzontal, que col·labora en la transformació social des de 1987. La proposta ha tingut molt bona acollida.

Les sessions es van impartir els dies 28 i 30 de maig i 5 de juny, i van comptar amb una àmplia participació. A les xerrades, els assistents van poder prendre nota de recursos i eines per tractar temes relacionats amb la sexualitat i les emocions dels seus fills.

Resum de les xerrades  

Assistència

Més de seixanta famílies van participar activament en les tres sessions organitzades a les escoles Jaume Llull i Serena Vall i a l'Institut Llavaneres.

Contingut de les xerrades

  • El tabú de la sexualitat
  • Diversitat corporal com a riquesa
  • Sensibilitat i plaer
  • Autocura, cura dels altres i respecte
  • Sexualitat i gènere: els missatges diferents que rebem nois i noies
  • Autoconeixement
  • El porno com a ficció

Comentaris de les famílies participants

Les famílies van expressar el seu agraïment per la iniciativa i van valorar molt positivament els continguts i la dinàmica de les xerrades. Molts assistents van destacar la importància d'abordar aquests temes amb informació fiable i suport professional.

Conclusions i propostes futures

Les sessions han estat una oportunitat per fomentar la col·laboració entre centres educatius, associacions de famílies i Ajuntament. Així mateix, han servit per començar a abordar la coeducació de manera transversal amb tots els agents. La voluntat de la Regidoria d'Igualtat és donar continuïtat al projecte i continuar treballant junts per promoure la coeducació i per garantir un desenvolupament saludable dels infants i dels joves.

Agraïments

L'Ajuntament vol agrair la feina dels professionals que van impartir les sessions i la implicació dels centres educatius i dels voluntaris de les associacions de famílies, així com l'interès de tots els participants.

XERRADES SEXOAFECTIVAS

XERRADES SEXOAFECTIVAS

Diputació de Barcelona
^