L’Ajuntament de Llavaneres, a través de la Regidoria d’Igualtat i amb la col·laboració de l’Institut Llavaneres, ha impulsat recentment dues xerrades motivadores en el marc del projecte TecnoGirl. L'objectiu ha estat fomentar les vocacions tecnològiques entre l'alumnat, especialment les noies.
Les sessions, adreçades a l’alumnat de 3r d’ESO, s’han organitzat en un moment clau: quan han de triar les matèries optatives per al pròxim curs. Amb aquest context, les xerrades han estat una oportunitat per despertar l’interès per la tecnologia i trencar estereotips de gènere que encara persisteixen en aquest àmbit.
Les protagonistes han estat Ester Garcia, professora associada al Tecnocampus i coordinadora del projecte Xnergic, i Maria España, enginyera de backend a l’empresa N26. Ambdós testimonis han apropat l'alumnat a la seva experiència professional i personal, i han fet visible la presència femenina en el món tecnològic, tot demostrant que el talent no té gènere.
Maria España ha destacat la importància de la flexibilitat en l’elecció professional:
"El primer que escollim no sempre és el que farem per sempre. És normal explorar camins diferents abans de trobar el nostre lloc."
A més, ha ofert una petita demostració de programació i ha respost les preguntes de l’alumnat.
L’acte ha comptat amb la presència de Ruth Coso, coordinadora pedagògica de l’Institut, Marta Cava, directora de la Biblioteca Font i Daniel, i Annabel Martínez, regidora d’Igualtat, que han volgut posar en valor l’esforç conjunt per garantir la igualtat d’oportunitats i promoure la participació femenina en tots els àmbits professionals.
Activitats TecnoGirl a la Biblioteca
La Biblioteca Font i Daniel, epicentre del projecte TecnoGirl a Llavaneres, continua oferint activitats dinamitzadores per als i les joves del municipi:
Amb iniciatives com el projecte TecnoGirl, Llavaneres continua treballant per trencar barreres de gènere i construir un futur més igualitari, inclusiu i tecnològic per a tothom.