Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 12.11.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Tornem al carrer per al 25N
Llavaneres convida a commemorar plegats, de nou, el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

La Regidoria d'Igualtat ha previst un seguit d'activitats per celebrar el 25N: la jornada internacional dedicada a denunciar les violències masclistes. A causa de la pandèmia, l'any passat es va haver de fer amb un format virtual però ara que les dades de contagis són millors es torna a convocar el tradicional acte de lectura del manifest. Prèviament, es convida a participar en un senzill acte de creació de cartells i pancartes. A més, al vespre, s'ha programat una sessió de monòlegs, a la sala polivalent d'El Casal de Llavaneres. Pel que fa a la imatge, mantenim el cartell estrenat l'any passat per seguir recordant que la violència cap a les dones no és només violència física; hi ha mil formes de violència i cal denunciar-les amb fermesa. L'associació SI Dona també ha previst un seguit d'activitats per celebrar aquesta jornada i serà l'encarregada de llegir el manifest, el proper dijous 25 de novembre.

Les propostes

  • Expressa't contra la violència

Vine el 25 de novembre, a les 10.30 h, a la plaça de la Vila per escriure i penjar pancartes en contra de la violència envers les dones.

    • El manifest

    A les 12 h, a la plaça de la Vila, lectura del manifest, amb la participació de SI DONA i d'alumnes de l'Institut Llavaneres.

    • Els monòlegs

    'Històries uterines' és un espectacle contra la violència masclista a càrrec de la companyia de Xavi Demelo. Es podrà veure el 25N a les 20 hores, a la sala polivalent d'El Casal de Llavaneres.

    Adreçat a joves i a públic adult, són monòlegs en clau humorística i històries emotives i divertides protagonitzades per dones diferents, en espais diferents i temps i èpoques diferents.

    • La guia

    La Regidoria d'Igualtat recupera la guia que va preparar l'any passat, amb tota mena de recursos i d'informació; dones, violències, masclismes, desigualtats, lluita... Són molts els ingredients que la componen i hi podeu trobar desenes de propostes per posar-vos al dia respecte la lluita per la igualtat entre dones i homes.

    La podeu consultar aquí.

    • El rètol

    La imatge creada per commemorar aquesta diada és obra de la dissenyadora local Natàlia Beleta i reflecteix l'objectiu d'aquesta jornada: fer evidents totes les formes de violències, les visibles però també les invisibles, les explícites i les subtils.

    La regidora d'Igualtat, Nadine van Loock, fa una crida a seguir la celebració del 25N que aquest any sí podrà ser presencial: "És molt important enviar un missatge d'unitat a la societat: grans i petits, homes i dones i tots els col·lectius que s'hi vulguin sumar: només així podrem desemmarcarar i véncer la violència".

    • Si Dona

    L'entitat fa una crida a col·locar en balcons i finestres elements de color morat per reivindicar una societat lliure de violència. També organitza una xerrada-col·loqui i un acte de projecció de curtmetratges i debat sobre violències masclistes.

    L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres vol denunciar, un any més, els abusos i les violències que milions i milions de dones suporten cada dia al món.

    25N

    Informació relacionada
    Dijous, 25 de novembre de 2021
    No cal inscripció prèvia però hi ha aforament limitat
    Llavaneres torna a sortir al carrer per exigir l'eliminació de la violència envers les dones
    Dijous, 25 de novembre de 2021
    25 de novembre, Dia Internacional Contra les Violències envers les Dones
    Diputació de Barcelona
    ^