Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 07.04.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres aprova per unanimitat el Pla d'Igualtat
És una proposta de la regidora Nadine van Loock

El ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment, i per unanimitat, en la sessió del 30 de març, el Pla d’Igualtat de dones i homes de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres 2021-2024. L'objectiu de la corporació és promoure la igualtat d’oportunitats entre el personal municipal i contribuir a la sensibilització i a la transformació socials. És una proposta de la regidora d'Igualtat, Nadine van Loock, que s'ha redactat en col·laboració amb la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM). Un cop entri en vigor, aquest pla i els documents que l'integren (diagnosi per àmbits, pla d’acció i reglament de funcionament intern de la comissió d'Igualtat) formaran part de l’Acord de matèries comunes de condicions de treball del personal al servei de l'Ajuntament. En aquests moments, el document és a exposició pública. Aquí en podeu consultar l'anunci oficial i el text de la proposta.

En la seva intervenció, la regidora Nadine van Loock, va assegurar que "per avançar cap a una societat igualitària que deixi enrere el model patriarcal androcèntric i sexista en què encara vivim, cal fer esforços no només promovent la igualtat de cara a la ciutadania sinó també a nivell intern, donant exemple en la pròpia organització municipal".

Per aquest motiu, la Regidoria d'Igualtat impulsa la posada en vigor del primer pla d'igualtat intern de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, que desenvolupa la legislació vigent i recull l'avaluació d'una diagnosi institucional sobre la situació en relació a la igualtat de gènere del consistori. van Loock va reconèixer que és una fita important perquè encara queda molta feina a fer: en mesures de conciliació, en integració de l'enfocament de gènere en el model de gestió de les persones, en la vigilància de la salut i en formació del personal, entre d'altres.

Reaccions de l'oposició

En aquest enllaç podeu recuperar la sessió plenària telemàtica del ple de març.

  • Belén Escolà. PSC

"S'aprova el pla d'igualtat per cobrir l'expedient."

"Ara tenim una regidoria d'Igualtat però és com si no la tinguéssim perquè no se la dota dels recursos econòmics i humans perquè desenvolupi aquestes polítiques."

  • Tito Casado. Movem Llavaneres

"Hem estat treballant aquest pla d'Igualtat amb la regidora van Loock des que es va retirar del ple de febrer i hem pogut fer-hi algunes aportacions. En igualtat de gènere, tots i totes hem d'anar a la una perquè ens hi va el futur."

"Esperem que es puguin incorporar els temes que han quedat pendents en les properes trobades de la comissió d'Igualtat."

  • Joan Rubal. Junts per Llavaneres

"Aquest pla no ha nascut lliure d'entrebancs; era un pla que s'havia cuinat sense cap mena de participació."

"La diagnosi d'aquest pla és realment dura i molt crua respecte la situació actual a nivell intern; hi ha molta feina a fer."

Diputació de Barcelona
^