X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 07.07.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres debat la nova ordenança de civisme

L'Ajuntament de Llavaneres ha portat a terme una consulta pública de manera prèvia a l'aprovació de la nova ordenança de civisme i convivència ciutadana, en compliment de la llei de transparència. Mitjançant un formulari al web municipal, del 21 de juny al 5 de juliol, els veïns van poder fer arribar suggeriments i propostes en relació a la nova normativa. En total vam rebre la participació de 17 persones. Aquí podeu consultar el projecte d'ordenança. En aquest enllaç trobareu el decret d'aprovació de la consulta.

La nova ordenança té com a objectiu preservar l’espai públic com a lloc de convivència i civisme perquè tothom pugui desenvolupar en llibertat les seves activitats de lliure circulació, oci, trobada i esbarjo, amb ple respecte a la dignitat i als drets dels altres i a la pluralitat d’expressions culturals, polítiques, lingüístiques i religioses i de manera de vida diverses existents a Llavaneres. Com destaca la regidora d'Igultat, Nadine van Look, s'ha de garantir el "dret col·lectiu a realitzar-nos personalment, políticament i socialment" i aquest fet "comporta assumir també els deures de la solidaritat, el respecte mutu i la tolerància".

L’ordenança estableix normes que afavoreixen el normal desenvolupament de la convivència ciutadana, el bon ús i gaudi dels bens d’ús públic, així com la seva conservació i protecció; i regula una sèrie de mesures per fomentar la convivència i el civisme a l’espai públic, identifica quins són els bens jurídics protegits, preveu quines són les normes de conducta en cada cas i sanciona aquelles que poden pertorbar, lesionar o deteriorar tant la pròpia convivència ciutadana com els béns que es troben a l’espai públic.

Save

Save

Save

Diputació de Barcelona
^