X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 02.03.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Març, el mes de la dona
Us presentem les propostes d'aquest 2022 per commemorar plegats el Dia Internacional de la Dona

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona del proper 8 de març, l’Ajuntament ha impulsat un programa especial d’activitats que s’allargarà durant tot el mes. L'impulsa la Regidoria d'Igualtat i compta amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música Llavaneres, l'associació SI Dona i el Casal Jove.

ACTUALITZACIÓ | Aquí podeu veure l'àlbum de fotos del 8M a Llavaneres.

Sant Andreu de Llavaneres es bolcarà per celebrar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. Per a aquest 2022 es presenta un programa amb força novetats, per a tots els perfils i obertes a la participació de tothom.

  • Com a activitat avançada a la diada del 8M, divendres 4 de març, a les 18 h, s'inaugura al Casal Jove l'exposició Som dones treballadores. Una proposta de l'associació Si Dona per donar a conèixer dones que han estat referent.
  • El tret de sortida serà, el mateix 8M, a les 12 h, a la plaça de la Vila, amb el tradicional acte institucional de lectura del manifest, que comptarà amb la participació d'alumnes de l'Institut Llavaneres i de l'associació SI Dona. L'Escola de Música serà l'encarregada d'amenitzar la trobada.
  • També dimarts 8 de març, a les 18 h, el Casal Jove organitza el taller Redefinim el gènere, per reflexionar sobre com ens afecta, quins són els nostres prejudicis i l'autopercepció que tenim sobre el gènere.
  • El mateix dimarts 8 de març, a les 20 h, es convida tothom a un recital poètic i musical a la sala polivalent d'El Casal de Llavaneres. Organitzat per l’Escola Municipal de Música Llavaneres, donarà a conèixer obres poètiques i musicals creades per dones. Hi intervindran alumnes del taller Música i Poesia i alumnes d’instrument de l’Escola Municipal de Música Llavaneres.
  • Diumenge 13 de març, a les 9.30 h, al nou Pavelló Municipal d'Esports, serà el torn de la primera Marxa de la Dona, que organitza la Regidoria d'Esports. Més informació i inscripcions, aquí.
  • Dilluns 14 de març, a les 19 h, a la Biblioteca, s'ofereix una classe oberta d'Història de la música, a càrrec Maria del Mar Poyatos Andújar. La professora parlarà de Les dones en la música: omplint espais en blanc. Una reflexió sobre l’absència dels noms de dones en el cànon de la història de la música i el deure de rescatar de l'oblit grans exemples oblidats de la creació artística i musical liderats per dones.

  • Divendres 18 de març, a les 18 h, el Casal Jove proposa un debat al voltant de les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona. Parlarem sobre els prejudicis de la societat envers la dona i sobre com superar-ho.
  • Una altra novetat del 8M 2022 és l'estrena de Mirada de donA, que neix com una acció de reflexió sobre les dones i l'art. En aquesta ocasió, es proposa una trobada de música i poesia a Can Caralt, diumenge 20 de març, a les 11 h. En primer lloc, es convidarà a una visita guiada pel Museu de Llavaneres per mostrar les obres fetes per dones, a càrrec de Ruth Garcia. A les 12 h, als jardins de Can Caralt, es donarà pas a una conversa amb tres creadores per reflexionar i compartir l’aportació de la dona al món de l’art, de la música i de la poesia. Hi intervindran: Ruth Garcia, historiadora de l’art i professora universitària; Paula Grande, cantautora, i Lola Irún, poeta. En acabat, hi haurà un petit concert a càrrec de Paula Grande.

  • Per la seva banda, la Biblioteca Municipal de Llavaneres lluirà un aparador cultural amb mostra bibliogràfica del 8M i les dones, durant tota la setmana.

Celebrem junts el Dia de la Dona Treballadora! Utilitza aquesta etiqueta a les xarxes #DiaDonaLlavaneres22.

Dia de la Dona

Informació relacionada
Recuperem amb imatges els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona
Diumenge, 27 de març de 2022
Dia Internacional de la Dona
És diumenge 27 de març, a les 9.30 hores, al nou pavelló d'Esports
Diumenge, 20 de març de 2022
Dia Internacional de la Dona
Divendres, 18 de març de 2022
Dia Internacional de la Dona
Dimarts, 8 de març de 2022
Dia Internacional de la Dona
Dimarts, 8 de març de 2022
Dia Internacional de la Dona
Dimarts, 8 de març de 2022
Hi assistirà l'alcalde, Nani Mora, la regidora d'Igualtat, Nadine van Loock, i el regidor de Comunicació i Participació, Gerard Viladomat
Divendres, 4 de març de 2022
Dia Internacional de la Dona
NOVA DATA: Diumenge 27 de març, a les 9.30h, des del nou Pavelló Municipal d'Esports
Diputació de Barcelona
^