Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 27.07.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Mateu Pou s'estrena com a regidor de govern
És el nou responsable polític de les àrees d'Esports i Igualtat i el regidor del barri de Montalt, Catà i Grup Betlem

Mateu Pou i Ros va prendre possessió de l'acta de regidor, en el ple municipal de 26 de juliol, en substitució de Maria José Cano, que va plegar al juny. La incorporació de Pou suposarà un canvi del cartipàs municipal. Aquí podeu consultar el decret de reassignació d’atribucions als regidors de govern i de reestructuració de la Junta de Govern Local. El nou regidor assumeix les carteres d'Esports i d'Igualtat i pren el relleu a Cano com a regidor del barri de Montalt, Catà i Grup Betlem. El ple va començar amb la intervenció de l'adjunt general al Síndic de Greuges, Jaume Saura, que va exposar l'informe de Sant Andreu de Llavaneres de l'any 2021. 

L'informe del Síndic 

Durant el 2021, a Llavaneres, hi ha hagut un increment de les consultes i les peticions, després de dos anys de pandèmia. En concret, el Síndic ha recollit 36 comunicacions: 19 consultes i 17 queixes. De les queixes recollides, nou anaven adreçades a l'Ajuntament. La majoria de les queixes es van centrar en l’àmbit de polítiques territorials, concretament en temes relacionats amb medi ambient (acumulació de brossa al voltant de contenidors i manca de neteja dels carrers, molèsties i sorolls per les concentracions i els botellots nocturns) i urbanisme i mobilitat (restriccions a la circulació per motius de mobilitat). En l’àmbit d’administració pública i tributs, les queixes se centren en un tema de funció pública (processos selectius) i la incoació d’un procediment sancionador en matèria de trànsit. Aquí podeu consultar l'informe que va presentar l'adjunt del Síndic en el ple de juliol.

Informe del Síndic de Greuges: comarca del Maresme 2021

Informe del Síndic de Greuges: demarcació de Barcelona 2021

Intervenció de l'adjunt al Síndic

Acords de ple 

  • Aprovació del Compte General de l’Ajuntament, exercici 2021; amb els vots a favor d’ERC i PP; i les abstencions de Junts per Llavaneres, Ciutadans, Movem i PSC.

  • Aprovació per unanimitat de la ratificació del Decret de l’Alcaldia núm. 555/2022, de 12 de juliol, d’aprovació del conveni de compromís d’adjudicació directa i gratuïta d’un dret de superfície per un termini de 75 anys a favor de la Fundació Fibs, la Fundació Salas i la Fundació Nou Lloc. Aquest dret de superfície recau sobre les parcel·les de titularitat municipal situades a Can Rivière, als Ametllers i al Balís.

  • Aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdit núm. 7/2022; amb els vots a favor d’ERC, Ciutadans i PP, i els vots en contra de Junts per Llavaneres, Movem i PSC.

  • Aprovació inicial de l’expedient de rectificació de saldos i/o baixa de drets pendents de cobrament, obligacions i manaments pendents de pagament i saldos no pressupostaris d’exercicis tancats, anteriors a 31 de desembre de 2016. S’aprova amb els vots a favor d'ERC, Junts per Llavaneres, PP i PSC, i les abstencions de Ciutadans i Movem.

  • Aprovació, a proposta d’ERC, de la moció de declaració institucional per la llibertat dels presos polítics, amb els vots a favor d’ERC, Junts per Llavaneres i Movem, i els vots en contra de Ciutadans, PP i PSC.

Finalment, es van posar a debat les preguntes plantejades per Movem Llavaneres, pel grup municipal del PP i per Junts per Llavaneres. A més, Movem i Junts van plantejar precs als regidors del govern.

Movem Llavaneres va preguntar al govern sobre la cessió d'ús de les piscines de Sant Pere, sobre la reactivació dels consells municipals i sobre la incorporació del nou tècnic d'Igualtat. En relació a la festa major d'estiu, Movem va demanar que tingui cura de les entitats i de les persones que de manera altruista col·laboren en les activitats.

El PP, per la seva banda, es va interessar per les obres d'ampliació del CAP, per si tindrà afectacions en l'ús dels locals d'entitats de l'Espai Labandària. Va demanar que s'aprofiti l'ampliació de les instal·lacions per sol·licitar recuperar les urgències al municipi. En relació a La Minerva, va sol·licitar que per a la Festa Major de Sant Andreu es recuperin activitats per als més menuts que aquest estiu hamn caigut del programa.

Junts per Llavaneres va preguntar al govern què pensa fer per reestablir la confiança amb les entitats del poble, va voler saber per què l'ajuntament no s'ha adherit a l'acord del Consell Comarcal del Maresme per contractar la neteja de les platges i va demanar que s'incrementi l'esforç per unes platges més netes i més accessibles. En l'apartat de precs, Junts va demanar més supervisió i més esforç en l'organització de la festa major i espais d'ombra per a les activitats de dia adreçades als més petits.

D'altra banda, el ple va debatre dos punts d'urgència. Les dues propostes van rebre els vots a favor d’ERC, Ciutadans, PP, Movem i PSC, i l’abstenció de Junts per Llavaneres. En primer lloc, el ple va aprovar de manera inicial la modificació del pressupost de despeses 8/2022, per mitjà de suplements de crèdits. Finalment, el ple va aprovar l'adhesió al codi ètic de la Generalitat per poder sol·licitar una subvenció per al Servei d'Aigües.

 El ple, a YouTube i a Ràdio Llavaneres 

Ja podeu recuperar la sessió ordinària del Ple municipal de juliol en el canal de YouTube de l’Ajuntament de Llavaneres, clicant aquí. També podreu escoltar el podcast a radiollavaneres.cat.

Sessió del ple del mes de juliol

Informació relacionada
En una sessió extraordinària convocada per ERC, Junts i Movem Llavaneres, a l'oposició
Infermera de professió i per vocació, hi va treballar des de 1998 fins a la seva mort, ara fa tres anys
També es ratifiquen les festes locals per al 2025
El govern el presenta com un document estratègic de mandat i l'oposició, en bloc, hi vota en contra
El govern aposta per construir-hi un edifici annex al mateix nivell que la pista de joc, que també donaria servei a un futur camp de futbol 7
També dona llum verda al conveni de col·laboració de les 3 Viles
Va ser un dels punts destacats de la sessió ordinària de novembre
Els comptes superen el 16 milions d'euros i a la plantilla de personal, amb 144 treballadors, s'hi incorpora una plaça de personal eventual
També per unanimitat, dona llum verda a una nova ordenança municipal per promoure l'estalvi d'aigua
La corporació va celebrar la primera sessió ordinària del mandat 2023-2027
La sessió extraordinària del 23 de maig va servir per acomiadar els regidors que no es presenten a les eleccions municipals del 28M
El consistori es va adherir al Pla comarcal per la diversitat sexual i de gènere i va donar llum verda al procés per licitar el bar de la piscina
Els comptes superen els 15 milions d'euros i la plantilla de personal està dotada amb 133 treballadors
El coeficient de l'Impost de Béns Immobles s'incrementa lleugerament
El ple ha declarat d'especial interès les tres promocions urbanístiques previstes a Can Rivière, Els Ametllers i El Balís
La renúncia de l'acta de regidora va ser un dels punts destacats del ple de juny
L'acceptació de l'acta de regidor va ser un dels punts destacats del ple de maig
El ple va aprovar l'avantprojecte de les obres de reurbanització del barri amb el vot a favor de tots els grups municipals
Després de dos anys de pandèmia i de sessions telemàtiques
Diputació de Barcelona
^