Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 12.03.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'autoconsum energètic com a eina per preservar el planeta
Els alumnes de l'Escola Jaume Llull aprenen el funcionament de les plaques fotovoltaiques instal·lades al centre

Els alumnes del Jaume Llull estan descobrint aquests dies els avantatges que ofereixen les plaques solars que hi ha instal·lades a la teulada de l'escola. Aquests dispositius contribueixen de manera significativa a la reducció de la petjada de carboni. Es tracta d'un nou programa inclòs en el projecte d'Escola Verda, que tot just es posa en marxa.

Fa uns dies, un expert en la matèria va explicar als delegats verds, quatre alumnes de 5è del centre, i a dues mestres de la comissió verda, com interpretar la informació de les plaques solars que apareix a la pantalla que hi ha situada a l'entrada de l'escola. Dades com ara quanta energia s'està produint, quina s'està consumint, quantes tones de C02 han estalviat... Ara, els delegats verds hauran de compartir aquesta informació amb els companys de classe.

 Prioritat municipal 

El projecte compta amb el suport de l'àrea de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Llavaneres. Des del consistori s'ha apostat per la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les dues escoles d'infantil i primària de Llavaneres. Actualment, tant el Jaume Llull com el Serena Vall disposen de fotovoltaica d'autoconsum que estan contribuint a reduir la despesa elèctrica dels centres.

El regidor de Sostenibilitat, Josep Ruiz, ha destacat que una de les prioritats de l'àrea i de l'equip de govern és continuar ampliant la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals que encara no en disposen.

 Escoles verdes 

El Programa escoles verdes sorgeix com un compromís de la Generalitat de Catalunya per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

El Jaume Llull fa temps que forma part de la xarxa d'escoles verdes. Primer va ser amb la promoció dels esmorzars sostenibles. L'actual projecte, que tot just es posa en marxa, és la comprensió i el recull de dades de l'estalvi energètic que suposen les plaqies fotovoltaiques. 

Segons explica la coordinadora d'Escola Verda del Jaume Llull, Marta Trubat, amb l'ajuda dels alumnes de cicle superior, recolliran dades, analitzaran el consum i en faran estudis estadístics sobre la despesa energètica del centre i l'estalvi de C02.

Escola Verda

Diputació de Barcelona
^