Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 21.09.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
A bon ritme les obres d'ampliació del CAP Llavaneres
Es guanyaran 600 metres quadrats i el centre doblarà la seva superfície actual fins arribar als 1.250

Des de primers de setembre hi ha en marxa els treballs per ampliar el Centre d’Atenció Primària (CAP) Sant Andreu de Llavaneres. L'actuació permetrà disposar de més espais assistencials per atendre millor la ciutadania. En total, se sumaran set consultes a la planta baixa i sis més a la primera planta. Les obres es fan en una parcel·la adjacent a l’edifici actual, a l'Espai Labandària, que ha estat cedida per l’Ajuntament. És per això que l’activitat del CAP es podrà mantenir amb normalitat.

L'ampliació consistirà en una construcció modular industrialitzada de planta baixa i primera planta. Es guanyaran 600 metres quadrats i el CAP doblarà la seva superfície actual fins a arribar als 1.250 metres quadrats. En concret, les obres significaran sumar set consultes a la planta baixa i sis consultes més a la planta primera, a banda dels espais destinats a sales d'espera, aula d'educació sanitària, aula polivalent, etcètera. Aquesta intervenció adaptarà el centre –construït el 1995- a les noves necessitats de l'atenció primària sorgides a partir de la incorporació dels nous rols professionals.

L'ampliació d'aquest CAP suposarà una inversió d'1,3 milions d'euros, finançada pel Servei Català de la Salut amb Fons Europeus REACT. S'espera que els nous espais puguin entrar en funcionament a principis de 2024. 

El CAP Sant Andreu de Llavaneres, ubicat al passeig de Jaume Brutau, és un centre gestionat per l'Institut Català de la Salut. Atén la població adulta i pediàtrica resident a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Sant Andreu de Llavaneres, juntament amb els consultoris locals de Caldes d'Estrac (tancat temporalment per obres de millora), Sant Vicenç de Montalt i Montalparc.

L'equip humà (amb professionals de medicina de família, pediatria, infermeria, odontologia, treball social i atenció al ciutadà) s'ha reforçat els darrers mesos amb la incorporació de nous rols, com són el referent de benestar emocional i els professionals de nutrició, fisioteràpia i higiene dental.

Ampliació del CAP

Diputació de Barcelona
^