X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 17.10.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Aprendre a salvar vides
La Regidoria de Salut Pública obre les inscripcions per a un nou curs d'autoprotecció i suport vital bàsic

Taller

La Regidoria de Salut Pública té obertes fins al 3 de novembre les inscripcions per al taller: 'Autoprotecció i suport vital bàsic', que s'impartirà dissabte 5 de novembre a la Biblioteca municipal de Llavaneres. L'entrada és gratuïta però per poder assistir-hi cal emplenar aquest formulari. La xerrada començarà a les 9.30 hores i té una durada prevista de quatre hores. Al juny, ja se'n va fer un i la valoració per part dels assistents va ser molt positiva.

Save

Save

Save

Save

El suport vital són les tècniques i tractaments d'emergència realitzades en una situació d'urgència mèdica per mantenir la vida del pacient després de la fallada d'un o més òrgans vitals. Els metges i tècnics d'emergències mèdiques són els encarregats de realitzar els procediments bàsics i avançats de suport vital. No obstant això, el suport vital bàsic de vegades es proporciona en el lloc de l'emergència per part de familiars o vianants abans de l'arribada dels serveis d'emergència.

L'objectiu del suport vital bàsic (SVB) és salvar vides en diferents situacions que requereixen atenció mèdica immediata. Aquestes situacions poden incloure, entre d'altres, una aturada cardíaca, un accident cerebrovascular, ofegament, asfíxia, lesions accidentals, greus reaccions al·lèrgiques (com un xoc anafilàctic), cremades, hipotèrmia, complicacions en el part, sobredosi de drogues i la intoxicació per alcohol.

El taller s'organitza amb el suport de la Diputació de Barcelona i anirà a càrrec de Sis Prevenció. Hi ha 20 places disponibles.

Contingut

  • Protocol d'actuació en casos d'emergències.
  • Adquirir els coneixements i habilitats necessàries per realitzar un Suport Vital bàsic:
    • Evaluar estat de consciència i ventilació
    • Reanimació Cardiopulmonar
    • Obstrucció de la via aèria per cos estrany
    • Posició Lateral de Seguretat.
  • Demostració de Desfibril·lació Externa Automatitzada (DEA).
Diputació de Barcelona
^