Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 12.07.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Activada una nova alerta per temperatures extremes aquest cap de setmana
A partir d'aquest divendres els termòmetres podrien enfilar-se fins als 40 graus a gran part del país i caldrà extremar les precaucions

Després d'uns dies on les temperatures s'havien normalitzat, fins i tot hem tingut algun episodi de pluja,  la Direcció General de Protecció Civil ha emès un avís per calor extrema per aquest divendres i dissabte a gran part de Catalunya, especialment al centre, oest i sud del país. L'Ajuntament recorda que cal seguir uns consells bàsics per fer front a les altes temperatures, i evitar insolacions i cops de calor.

La regidoria de Salut Pública recomana no fer activitat física intensa a les hores de més calor, que s'ha de beure abundant líquid i evitar menjar copiosament. També és recomanable buscar algun lloc fresc durant les hores de més calor, i sobretot tenir cura de les persones grans que estiguin soles, anar-les a visitar i explicar-los que cal fer per evitar patir un cop de calor.

Quins són els símptomes?

Per reconèixer que una persona ha patit un cop de calor ens hem de fixar en el següent: que tingui una temperatura corporal de més de 40 graus, que pateixi nàusees i vòmits, que tingui la pell envermellida, calenta i no suada, que tingui la respiració i la freqüència cardíaca accelerades i que el seu estat mental o el comportament estigui alterat.

Si es reconeixen aquests símptomes, cal traslladar a la persona a un lloc fresc, donar-li aigua, mullar-la i avisar ràpidament els serveis d’emergència (112).

Calor

Diputació de Barcelona
^