X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 28.02.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Informació d'interès: símptomes i prevenció del coronavirus

La regidoria de Salut Pública vol fer arribar a la població informació d'interès en relació al coronavirus. És molt important que prenem precaucions i també que ens informem a través de fonts oficials. El SARS-Cov-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada al desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina.

  • Símptomes

Els símptomes més comuns són febre, dificultat per respirar, tos o malestar general. Els casos més greus, generalment, succeeixen en persones grans o que pateixen alguna malaltia cardíaca, pulmonar o problemes d'immunitat i la infecció pot causar pneumònia, insuficiència renal i altres complicacions.

  • Contagi

La manera com s'adquireix la infecció no es coneix de forma precisa. Per analogia a altres infeccions causades per virus similars, sembla que la transmissió seria a través del contacte amb animals infectats o per contacte estret amb les secrecions respiratòries que es generen amb la tos o l'esternut d'una persona malalta. Aquestes secrecions haurien d'entrar en contacte amb el nas, boca o ulls d'una altra persona per infectar-la. Sembla poc probable la transmissió per l'aire a distàncies més grans de dos metres.

  • Prevenció

Les mesures genèriques de protecció individual per les malalties respiratòries inclouen una higiene de mans freqüent, evitar el contacte estret i mantenir una distància d'uns dos metres amb persones que tinguin signes d'afecció respiratòria (com tos o esternuts), tapar.se la boca i el nas en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida i evitar compartir menjar, estris i altres objectes personals sense netejar-los adequadament. A Espanya no s'han de prendre precaucions especials amb els animals ni amb els aliments.

  • 061

Atès que l'OMS ha declarat el brot del nou coronavirus com a emergència de salut pública d'importància internacional, és aconsellable evitar viatges innecessaris a les zones afectades. Si ha tornat d'una zona afectada i el seu estat general és bo, pot fer vida normal en família o amb els amics i en l'àmbit educatiu. Tot i així, vigileu si durant els 14 dies posteriors al viatge presenteu algun símptoma i, si és així, quedeu-vos a casa i truqueu al 061, que valoraran com actuar i us donaran les indicacions a seguir.

I SOBRETOT...

Infografia

Diputació de Barcelona
^