X
Estat d'alarma: Covid-19.
Ca l'Alfaro
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 30.06.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Un nou centre d'urgències per al Baix Maresme i el Maresme Central
Posen en marxa les obres del Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) El Maresme, situat a Mataró

El Servei Català de la Salut informa que l'1 de juliol s’inicien les obres del Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) El Maresme que estarà ubicat a la planta baixa de l’edifici que actualment ocupa el Centre d’Atenció Primària (CAP) El Maresme de Mataró. Aquest centre atendrà les poblacions del Baix Maresme i del Maresme Central.

Les obres consisteixen en una reforma parcial de la planta baixa de l'edifici i està previst que finalitzin l'abril de 2021. El cost previst (instal·lació, obra i equipament) és d'1.166.295 €.

Amb l'actuació es generarà un nou accés pel passatge d´Antoni Díaz Conde, que permetrà separar les urgències del CAP, de manera que hi haurà dues entrades diferenciades. A més, la planta baixa de l´edifici queda aixecada respecte al carrer i hi ha menys alçada i millors condicions per garantir l´accessibilitat dels usuaris que arriben pel seu propi peu, i de les lliteres dels que arriben amb ambulància. A la vegada, és el tram de via pública de l'entorn més adient per implantar-hi un espai reservat d´aturada de les ambulàncies.

Aquesta disposició permet tenir un espai que fa d'accés, vestíbul, sala d´espera, distribuïdor i sortida d´emergència de manera seqüencial i establir dues parts diferenciades: la part assistencial de consultes de triatge, especialitzades i d´atenció immediata, i la part assistencial del box d´emergències i la sala d´observació, on també hi haurà les dependències de l´àrea de personal.

Totes les instal·lacions de l'àmbit reformat seran noves i també es farà la reforma integral de les instal·lacions de climatització de l'edifici, situades a la tercera planta.

Diputació de Barcelona
^