X
La tardor de 2022, les bateries de contenidors desapareixeran. Llavaneres aposta per la recollida porta a porta de les escombraries!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 14.03.2013
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La importància de les vacunacions
Les vacunes són una mesura preventiva essencial per fer front a les malalties infeccioses

El sistema sanitari públic proporciona les vacunes essencials per a la infància i per a les persones adultes. Totes les vacunes incloses en el calendari de vacunacions sistemàtiques són gratuïtes i recomanades pel sistema sanitari.

VacunacionsContràriament als beneficis elevats que s´obtenen quan la proporció de persones vacunades és alta, quan la vacunació manca o disminueix, comporta que reapareguin casos de malaltia que s'haurien pogut evitar. N'és un exemple clar la situació actual del xarampió a Europa ja que, malgrat que es disposa d'una vacuna d'eficàcia molt elevada contra aquesta malaltia, en alguns països la proporció de població vacunada ha disminuït; això ha propiciat que se'n produïssin brots importants.

Per disposar de bona informació i sempre que es plantegin dubtes, es pot consultar als professionals de pediatria, de medicina de família o d'infermeria del centre d'atenció primària.

Més informació

Enllaç al Centre d'Informació de Medicaments de Catalunya

Més informació en el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya

10 coses que cal saber de les vacunes

Diputació de Barcelona
^